Ana Šimić u skoku u vis nastavila je pobjedničku seriju u Kini

Ana Simic

Ana Simic

Nakon što je slavila na mitingu Dijamantne lige u Šangaju s osobnim rekordom od 197 centimetara, Ana Šimić pobijedila je i na IAAF World Challenge mitingu u Pekingu. Preskočila je 198 centimetara i ponovno poboljšala osobni rekord, a to je ujedno i najbolji svjetski rezultat ove sezone.

Kina je moja obećana zemlja. Iako malo iscrpljena od puta i natjecanja koje je bilo tri dana prije, došla sam u vrući Peking željeći samo najbolje. Konkurencija je bila jaka , no ja sam došla opuštena i svjesna svoje pripremljenosti, rekla je Šimić.

Do 192 centimetra preskočila je sve iz prvog pokušaja. Visine od 195 i 198 centimetara svladala je iz druge jer joj je trebalo više vremena da se koncentrira i namjesti.

Ovo je stvarno moja godina. Nakon iscrpnih i dugih godina treniranja napokon je sve došlo na svoje. Na natjecanje odlazim spremna i ponosna, svjesna svoje snage. To mi je falilo dok sam bila mlada, rekla je Šimić.

Šimić se u Zagreb vraća sutra popodne. Novo natjecanje očekuje je već 31. svibnja u Eugeneu u Americi, mitingu Dijamantne lige.

Drugo mjesto osvojila je Uzbekistanka Svjetlana Radzevil s preskočenih 195 cm, a treća je bila Španjolka Ruth Beitia (192 cm). (Foto: Hina, HRT)