Amira Medunjanin 16. ožujka u Zagrebu

medunjanin 1

medunjanin 1

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, Zagreb
ponedjeljak, 16. ožujka u 20 sati

Svjetski priznata umjetnica Amira Medunjanin 16. ožujka vraća se u Zagreb, ovaj put u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog, što će biti njezin prvi samostalni nastup u toj dvorani i ujedno dosad najveći koncert u Hrvatskoj. Amiri i njezinim suradnicima Lisinski je dobro poznat, upravo su pod njegovim krovom snimili novi studijski album “Silk & Stone”. Pjesme s ovog albuma, ali i neke druge dragulje sevdalinke i tradicionalnih pjesama ovih prostora, Amira s ekipom sjajnih glazbenika te jedinstvenim senzibilitetom, energijom i emocijom ‘donosi’ publici za nešto više od dva mjeseca.

“Posljednjih par godina, nekako s proljeća uvijek dođem u Zagreb. Ovog puta imam priliku nastupati u Lisinskom. Velika je to obaveza, ali i čast. I zaista se veselim nastupu jer smo prosinca 2013. godine upravo u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog snimili ‘Silk & Stone’, i mislim da ne može bolje od toga. Mislim da će zagrebačka publika, kao i nekoliko puta do sada, odrediti u kom smjeru će nastup ići. Ljudi već znaju da nikada ne ponavljam gradivo. Ja i očekujem neku novu priču, što me izuzetno raduje. Tako da ima puno dobrih razloga da se svi dobro zabavimo. Pripremili smo poseban program i nekoliko iznenađenja. Ovim putem željela bih pozvati drage ljude na novi susret u ponedjeljak, 16.ožujka, da nam svima radna sedmica dobro krene”, kazala je Amira Medunjanin uoči zagrebačkog koncerta.

“Silk & Stone”

medunjanin 2

Album “Silk & Stone” objavljen prošle godine, u izdanju Aquarius Recordsa, donosi 10 skladbi, vrhunske interpretacije nekih od najljepših tradicionalnih pjesama s ovih prostora, kao što su “Eleno kerko”, “Kradem ti se u večeri”, “Ima dana”… Album je producirao i aranžirao cijenjeni i nagrađivani jazz pijanist Bojan Zulfikarpašić, a osim što ga je prigrlila publika, bilježi i hvalospjeve kritike. Tako je hrvatsko izdanje uglednog magazina Rolling Stone album uvrstio među 10 najboljih regionalnih izdanja u 2014., a album se našao i na popisu najboljih domaćih/regionalnih izdanja Slobodne Dalmacije, portala Muzika.hr.

 

 

GOOGLE ispod bira i objavljuje one reklame i oglase za koje je dobio najviše novca od pojedinih oglašivača! U najvećem broju su to lijepi oglasi, ali ponekad su i prave nakaze koje nam žele uništiti sadržaj od kojih se portal AA ograđuje