Ajla Tomljanović nije uspjela izboriti plasman u četvrtfinale Roland Garrosa

Ajla je susretu osmine finala izgubila od 14. nositeljice Španjolke Carle Suarel Navarro s 3:6, 3:6 nakon 73 minuta igre

ajla

Time je završio sjajan nastup 21-godišnje Ajle Tomljenović na ovogodišnjem Roland Garrosu, gdje je prvi put u karijeri prošla kvalifikacije. U prvom kolu je pobijedila nekadašnju Grand Slam pobjednicu Talijanku Francescu Schiavone, a u drugom odličnom igram na centralnom terenu i treću tenisačicu svijeta Poljakinju Agniezsku Radwansku te izborila plasman među 16 najboljih u Parizu. Za još jedan podvig mlada Zagrepčanka više nije imala ni snage ni koncentracije.

Prvu dionicu Tomljanović je izgubila nakon što joj je Španjolka dva puta oduzimala servis i za 33 minute lako dobila prvi set sa 6:3.

Ajla je na početku drugog seta osvojila gem na servis protivnice, ali nakon toga Suarez Navarro radi dva breaka, a kad Tomljenović nije uspjela iskoristiti niti jednu od tri break lopte bilo je izvjesno da danas ne može pobijediti vrlo dobru Suarez Navarro, koja je iskoristila svoju drugu meč loptu i za 40 minuta osvojila i drugi set sa 6:3 te izborila plasman u četvrtfinale.

Bez obzira na poraz, Ajla je u Roland Garrosu napravila rezultat karijere, a posebno će pamtiti pobjedu nad trećom igračicom svijeta Radwanskom. (Foto: EPA, HRT)