AGM na Interliberu

Interliber 15.11.2014. Martina Borovac Pecarevic

Interliber 15.11.2014. Martina Borovac Pecarevic

Nakon vrlo ozbiljnih promjena nakladnička kuća AGM pojavila se na Interliberu s novim, zanimljivim naslovima, a neki od njih predstavljeni su u paviljonu 6 na velikoj sajamskoj pozornici.

Napisala i snimila: Nives Gajdobranski

foto-galerija

Govoreći o Arhitektonskom atlasu Zagreba autor Dragan Damjanović i predstavljač Zvonko Maković istaknuli su bogatstvo fotomaterijala bez kojeg ne bi bilo knjige. Posebnost Atlasa upravo je u činjenici da je većinu fotografija snimio autor teksta, dr. Damjanović, izvanredni profesor na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Slijedeći karte koje je izradio Arhitektonski studio 113 i arhitekt Hrvoje Bilandžić grafički oblikovatelj knjige Ivan Savičević Podgajski istaknuo je i naglasio najvažnije građevine prema autorskoj teritorijalnoj koncepciji gradskih cjelina. Knjiga je novi hit među AGM-ovim izdanjima.

Tamara Perišić predstavila je knjigu Martine Borovac Pečarević Perspektive razvoja europske kulturne politike (Interkulturni dijalog i multikulturalnost) s posebnim osvrtima na odnos nacionalnih kultura i multikulturalnosti Europe, otvarajući područje različitih pitanja što ih rasprave na tu temu izazivaju. Posebno je bilo govora o značenju činjenice da će Hrvatska 2020. imati grad koji će za tu godinu biti i europska prijestolnica kulture.

O socijalno-ideološkim implikacijama produkcije medijskog spektakla govorio je Dragutin Lučić Luce na predstavljanju knjige dr. Hajrudina Hromadžića Medijska konstrukcija društvene zbilje. Docent na Odsjeku za kulturalne studije Filofofskog fakulteta u Rijeci i vanjski suradnik Odsjeka za sociologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Hromadžić na prihvatljiv i pomalo duhovit način uspjeva prikazati objektivno zastrašujuću sliku društvene zbilje koju nam prenose mediji koji su uvijek u službi nekoga i nečega, a najmanje svojih korisnika.

Nove knjige na AGM-ovu štandu potpisivali su: autobiografske zapise naslovljene Kostino pismo redatelj Miroslav Međimorec, pjesnik Ivan Alerić zbirku Dan maka te Krešimir Mišak urednik biblioteke Obelisk u kojoj je upravo objavljena knjiga Robina de Ruitera i Fritza Springmeiera Svjetsko zlo i patnja (Nasljeđe 13 loza iluminata).

Interliber 15 11 2014 Hajrudin Hromadzic 4