7. Bodul bike: Rujansko druženje na biciklama

bicikli

bicikli

Sedma po redu rekretivna biciklijada Bodul bike, čiju organizaciju zajednički potpisuju Turistička zajednica Grada Krka i Brdsko-biciklistički klub Otok Krk, održati će se u nedjelju, 14. rujna 2014. godine. Ovo rekreativno događanje, čiji je start s Krčke rive predviđen u 11.00 sati, namijenjeno je druženju svih ljubitelja bicikliranja, i to sa zadaćom upoznavanja brojnih biciklističkih staza okolice grada Krka te popularizacije biciklističkog sporta. Startnina se ne naplaćuje, a okupljanje uz prijave započinje u 10.00 sati.

Biciklijada se vozi na dvije staze, od kojih je prva dugačka 45 km, a druga 20 km. Kraća tura namijenjena je obiteljskom uživanju u bicikliranju s najmlađima. Bicikliranje se odvija u pratnji vozila, a tijekom vožnje osigurana je i okrijepa. Po završetku u Koktel baru Volsonis organiziran je ručak po promotivnoj cijeni od 30,00 kn.

Vozi se pretežno makadamskim putevima te dijelom kolnikom, odnosno asfaltom. Brzina će se prilagođavati najsporijim sudionicima biciklijade. Tijekom bicikliranja obvezno je nošenje zaštitne kacige, a sa sobom je potrebno ponijeti rezervnu zračnicu i pumpu. Svi sudionici biciklijade voze na vlastitu odgovornost.

Grad Krk / Riva / 14. 09. 2014. / 11.00 (start)