Sample Image

U prekrasnom ozračju parka prirode Hutovo Blato, uz pjesmu tamburaške sekcije HKD „Luke" Višići, počeo je s radom 5. saziv umjetničke radionice Čapljina 2009.
Od 05. do 08. kolovoza 2009. godine

Pogledajte 236 foto galeriju!

Umjetnička kolonija Čapljina 2009.
(I. Matić, D. Abramušić, S. Katić)

Umjetnička kolonija Čapljina 2008.

(I. Matić)

Tajnica kolonije Mara Bošković pozdravila je sve prisutne umjetnike, koji su se ove godine odazvali u iznimno velikom broju, te naglasila da je to znak da je čapljinska likovna kolonija postala prepoznatljiva po lijepom druženju koja obogaćuje i one koji daju i one koji primaju.

Sample Image

Tajnica Bošković najavila je izlet (plovidbu) po parku prirode Hutovo Blato kako bi umjetnici fragmente ljepote mogli ovjekovječiti i zabilježiti.

Mirjana Šutić, direktorica hotela Mogorjelo u Čapljini u čijem se sastavu nalazi i motel „Park" u Karaotoku, zaželjela je dobrodošlicu svim umjetnicima i najavila domaćinsku brigu i skrb za njihov smještaj i hranu, koja će biti ukusna, a „za inspiraciju i lijepo zaduženi su umjetnici" reče elokventna Mirjana.

Sample Image

Stanko Špoljarić, profesor i kustos Umjetničkog paviljona u Zagrebu, i ove godine obraćajući se umjetnicima po peti put, naglasio je da se nalaze u „ozračju izuzetne i darovane ljepote netaknute prirode koja će u njima pokrenuti stvaralački zanos i tu ljepotu u impresimvnom doživljaju pretočiti kroz kist i paletu u djelo – sliku". Naglasio je da će ovdje u Čapljini doživjeti već poslovično gostoljublje za pamćenje. Svima okupljenima, na kraju je prof. Špoljarić zaželio „setnu ruku i bistru slikarsku misao" te proglasio 5. saziv umjetničke kolonije Čapljina 2009. otvorenim.

Ove godine prisutni su hrvatski umjetnici iz BiH, Hrvatske, Vojvodine i Boke Kotorske:

Josip Botteri Dini, Anto Mamuša, Josip Ferenčak, Blaženka Salavarda, Branka Kopeti, Dubravko Mokrović, Josip Škerlj, Antun Boris Švaljek, Josip Švaljek, Branimir Bartulović, Viktorija Abramović, Željka Perković, Ivan Mareković, Mišo Baričević, Ivan Križanac, Slavko Živković, Zlatko Kordić, Zlatan Kovač, Ivana Čavar, Cecilija Miler, Duško Abramušić, Lahorka Rožić,

Sample Image

Zdenko Jurišić, Rudolf Sedlar, Ema Jurišić, Andrijana Ivanda, Divna Lulić Jovčić, Željka Bašlin, Branimir Dorotić, Stipe Zoroja, Željko Marić, Maja Rubinić, Nives Missoni, Dubravka Mijatović, Ana Guberina, Anđelko Matić, Ante Brkić, Ljubo Trtan, Ernesto Markota, Mišel Stojanović, Gratis Ferenc, Trpimir Grgić, Kristina Obad, Ilija Bule, Ljilja Markota i Stjepan Katić.

Sample Image

U ugodnom druženju i razgovoru budile su se reminescencije na prijašnje susrete u Čapljini.

Sample Image
Vlado Puljić (1932. – 2008.)

Tako je s nostalgijom i žaljenjem što više nije među nama spomenut pokojni slikar i pjesnik Vladom Puljić koji je svojim šarmom, inteligencijom i lucidnošću privlačio pozornost svih kolega od najmlađeg do najstarijeg.

Sample Image

Tanke žice tamburice titrale su i veselo igrale u rukama članova HKD „Luke" koji su obilazili od stola do stola, a umjetnicima je titralo i igralo srce poznanika i prijatelja zbog novog susreta u kojeg se prijateljstvo produbljuje i proširuje.

Sample Image

Posljednjeg dana likovne kolonije predviđena je izložba nastalih radova.

Foto: Ivica Matić, Duško Abramušić i Stjepan Katić

Sample Image

Pogledajte 236 foto galeriju!

Umjetnička kolonija Čapljina 2009.
(I. Matić, D. Abramušić i S. Katić)

Umjetnička kolonija Čapljina 2008.

(I. Matić)

Akademija-Art.hr