283. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj

m b
Tradicionalno, 283. po redu zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj ove će se godine održati od 13. do 15. rujna pod geslom “Zdravo, presveta Djevice i Majko Božja Marijo, moćna Zaštitnice naše drage domovine Hrvatske!”

m b

Ovim riječima iz posvetne molitve koju je bl. Alojzije Stepinac izrekao 1940. godine u Mariji Bistrici, upućujemo svoje molitve Mariji, Majci Crkve, u radosnoj nadi da će revni bistrički hodočasnik, bl. Alojzije, uskoro biti proglašen svetim. Molit ćemo i za uspjeh II. Sinode Zagrebačke nadbiskupije, za novi poticaj življenju vjere i zauzetosti vjernika.

Hodočasnici pješaci organizirano kreću iz Zagreba u subotu, 13. rujna prema Mariji Bistrici u tri smjera.

Za hodočasnike koji će kretati ispred zagrebačke katedrale te preko Sljemena pješačiti do Marije Bistrice, blagoslov hodočasnika bit će u katedrali u 5 sati, a Sv. Misa u sljemenskoj kapeli u 9 sati.

Za hodočasnike koji će kretati iz Čučerja, Sveta Misa će biti u Čučerju u 10,30 sati, dok će za hodočasnike koji će polaziti iz Sesveta Sveta Misa biti u u župnoj crkvi u Sesvetama u 9 sati.

Ulazna procesija od kapele sv. Ladislava do svetišta u Mariji Bistrici kreće u 18.30 sati, a procesiji se pridružuju Nadbiskup i biskupi, te mladi Zagrebačke nadbiskupije, sudionici Nadbiskupijskog hodočašća mladih u Mariju Bistricu.

Procesija sa svijećama na bistričkoj Kalvariji bit će u 20 sati.

U nedjelju, 14. rujna s početkom u 9 sati održat će se pobožnost križnog puta koju animiraju mladi.

U 11 sati kreće zavjetna procesija od kapele „Ave Maria” do crkve na otvorenom – prostora misnog slavlja. Sveta Misa počinje u 11.30 sati. Procesiju i Svetu Misu predvodi kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački.

Svečana Sv. Misa zahvalnica u zagrebačkoj katedrali bit će u ponedjeljak, 15. rujna u 19 sati. (Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije)