Igor Tomljenović – Nebeski Kornati

Izložba fotografija Igora Tomljenovića naziva Nebeski Kornati, za SOS Dječje selo Hrvatska otvorena je na vrhu zagrebačkog nebodera

Višnja Serdar donosi posebnu fotoreportažu s otvaranja izložbe fotografija naziva Nebeski Kornati umjetničkog fotografa i likovnog kritičara zanimljivog životopisa Igora Tomljenovića. Izložba je otvorena u subotu, 21. prosinca na 16 katu zagrebačkog nebodera, na Trgu u Vidikovcu Zagreb 360. Odličnom organizacijom, uz glazbu i pjesmu klape s mora, prisutna publika i kupci fotografija usrećit će ovih blagdanski dana djecu iz SOS Dječije selo Hrvatska. Svaki posjetitelj dobio je predivan kalendar sa slikama Kornata, velikog formata i kvalitetnog tiska.

Ovu himanitarnu izložbu organizirao je Nacionalni park Kornati, a prihod je namijenjen SOS Dječjem selu Hrvatska. Fotografije iz edicije Nebeski Kornati uvrštene su i u kalendar JU Nacionalni park Kornati za 2020. godinu, kada slave 40. obljetnicu postojanja, a kupci imaju prigodu kupiti umjetničke fotografije veličine 50×70 cm, reproducirane na dva načina – na platnu i na easydot nanofolio materijalu, koji se aplicira na bilo koju glatku površinu i može se premještati, skidati i lijepiti više puta.

Igor Tomljenović umjetnički je fotograf i likovni kritičar, rođen u Sisku, a živi na otoku Murteru. Kornatsko otočje fotografira posljednje dvije godine, a u edicija Nebeski Kornati predstavio je opus fotografija iz zraka, u kojima je dočarao nebesku mistiku prirode po kojoj je Kornatsko otočje jedinstveno u svijetu.

Za posjetitelje izložbe ulaz na Vidikovac je besplatan.

Pogledajte ozračje s otvaranja izložbe na fotografijama Višnje Serdar!