LIKI OD SRCA – otvorena izložba Marije Božić, Dijane Mlinarić Daić i Željka Breke

Marija Božić, Dijana Mlinarić Daić i Željko Breka u galerijskom prostoru KIC-a u Korenici predstavili 70 umjetničkih slika pod nazivom Liki od srca

Pod pokroviteljstvom Općine Plitvička Jezera, 19. prosinca, u Kulturno-informativnom centru u Korenici svečano je otvorena prva likovna izložba pod nazivom Liki od srca. Troje eminentnih slikara Marija Božić, Dijana Mlinarić Daić i Željko Breka koreničkoj publici predstavili su 70 umjetničkih slika.

U uvodnoj riječi, brojnim ljubiteljima umjetnosti i prijateljima obratio se Mile Mečev, ravnatelj Narodne knjižnice Općine Plitvička Jezera predstavivši autore i njihov umjetnički opus.

Kratki osvrt o svom umjetničkom radu i likovnoj čaroliji nastanka slike, svaki autor je ponaosob podijelio s oduševljenim uzvanicima. Marija, Dijana i Željko zahvalili su svima, a posebno načelniku Općine Plitvička Jezera Anti Kovaču na podršci njihovog stvaralaštva i predstavljanja.

U glazbenom i pjesničkom dijelu otvorenja, instrumentalnom izvedbom klasične glazbe nastupili su Karlo Orešković i Katja Daić, učenici osnovne škole Mukinje. Prekrasne likovne radove s izložbe, na kojima dominiraju pejzaži ličkog kraja, stihovima je oplemenio zavičajni pjesnik Goran Jurković.

Zahvalivši autorima na doprinosu i ostvarenju, načelnik Kovač proglasio je izložbu otvorenom, a druženje je nastavljeno u ugodnom ozračju.

U Kulturno-informativnom centru Korenica slike s izložbe Liki od srca možete pogledati do kraja 2019. godine, a nakon toga u istom prostoru planiraju se i nove izložbe.

Marija Pukec Žigić