[d]razgovor: IVANA VUČIĆ & TOM JURA KAĆUNIĆ (Hamper studio)

U utorak 19. studenog u 19 sati u HDD galeriji održat će se [d]razgovor s IVANOM VUČIĆ i TOMOM JUROM KAĆUNIĆEM iz studija HAMPER. Povod za razgovor je aktualna izložba “10 priča o oblikovanju knjiga”, ali on je ujedno i prilika da pobliže upoznamo Ivanu i Toma, njihov način razmišljanja o dizajnu, kako su se razvijali kao autori, koje od dosadašnjih projekata vide kao prijelomne i najvažnije iz današnje perspektive, te mnogo toga drugog. Razgovor će moderirati Marko Golub, a trajanje izložbe produljit ćemo upravo do utorka!

Hamper je nagrađivani studio za oblikovanje vizualnih komunikacija koji su 2012. godine osnovali Ivana Vučić i Tom Jura Kaćunić, dizajneri s 20 godina iskustva na području grafičkog dizajna, fotografije i oglašavanja. Hamper se bavi oblikovanjem u tiskanim i digitalnim medijima te korporativnim i javnim prostorima za širok raspon klijenata od industrije do institucija u kulturi. Opseg njihovih radova obuhvaća oblikovanje vizualnih identiteta, publikacija, web stranica, izložbi, ambalaže, signalizacije, brending i promociju pa sve do strategije, konzaltinga i produkcije kao dijela cjelovite usluge u razvoju i koordinaciji kreativnog procesa. Njihovi radovi višestruko su nagrađivani (German Design Award, RedDot Design Award, Cresta Award, iF Award, LIA, AICA, ED Award, Eulda, HOW, MIAF…), publicirani (ID, Print, HOW, Communication Arts, Graphis…) i izlagani u zemlji i inozemstvu.

Izložba Hamper: 10 priča o oblikovanju knjiga tematizira dizajn knjiga i publikacija studija Hamper Ivane Vučić i Toma Jure Kaćunića, te u manjoj mjeri ranije Ivanine radove iz perioda studija Laboratorium. Zamišljena kao hommage knjizi kao mediju, izložba stavlja naglasak na primjere kreativne igre s ‘anatomijom’ knjige i konvencijama njenog dizajna, na načine kako dizajn oblikuje interakciju s knjigom kao predmetom, ali i kako svaka, pa i najmanja dizajnerska odluka u njenom oblikovanju, stvara nova značenja. Kustos izložbe je Marko Golub, a više o izložbi pročitajte ovdje.

HAMPER: 10 PRIČA O OBLIKOVANJU KNJIGA
HDD galerija
30.10. – 15.11.2019.

Kustos izložbe: Marko Golub
Grafički dizajn i fotografija: Hamper studio / Ivana Vučić i Tom Jura Kaćunić
Koncept postava izložbe: Hamper studio & Marko Golub
Autor tekstova i dokumentarnih videa: Marko Golub
Snimatelj i montažer: Miran Krčadinac
Asistentica kustosa: Ora Mušćet

Organizacija izložbe: Hrvatsko dizajnersko društvo / HDD galerija

Sponzori tiska: Ars kopija, Cerovski print boutique

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike HrvatskeGradskog ureda za kulturu Grada Zagreba. Izložbeni i diskurzivni program HDD galerije sufinanciran je sredstvima Zaklade Kultura nova.

HDD galerija
Boškovićeva 18, Zagreb
Radno vrijeme:
pon – pet 10 – 20h
www.dizajn.hr