Putujuća izložba Eugena Varzića na posljednjoj stanici

Putujuća izložba akademskog slikara Eugena Varzića stigla je i do svoje posljednje stanice. Nakon Đakova, Zagreba, Šibenika, Slavonskog Broda i Motovuna, s velikim veseljem najavljujemo svečano otvorenje samostalne izložbe “Ludus” akademskog umjetnika Eugena Varzića u četvrtak 14. studenoga s početkom u 18 sati u Muzeju grada Pakraca.

Ovaj, odista posebni slikar, po prvi put će se predstaviti u Pakracu recentnim ciklusom slika koji je tijekom godine kontinuirano nadopunjavao i obogaćivao djelima koja je stvarao između izložbi. Tako da će posjetitelji u Pakracu imati jedinstvenu priliku razgledati sva djela koja su nastala u periodu od prve ovogodišnje izložbe održane u Đakovu početkom veljače, uključujući i izniman autoportret “War in my head” koji je nakon Đakova bio prezentiran u Barceloni u sklopu projekta “Figurativas 2019” u Museo Europeo de arte moderno Barcelona, te je tek nedavno vraćen u Hrvatsku.

Iz predgovora izložbe:
“Slikarstvo Eugena Varzića obilježeno je kontinuiranim istraživanjem, eksperimentiranjem i razvojem. Nerv koji uvijek propituje, te tjera i gura umjetnika prema naprijed rezultirao je novim radovima objedinjenim pod nazivom Ludus. Ime karakterizira osjećaj prisutan prilikom stvaranja – trenutka unutar kojeg je slikarstvo Eugena Varzića doseglo stupanj kada slikanje postaje užitak, a igra proces u vremenu. Tematsko područje i dalje ostaje isto – svijet figuracije s motivima ljudskog lika u formi portreta ili autoportreta, no pristup u obradi motiva i sadržaja se značajno mijenja. Svaka slika postaje slika-koncept, te svojom snagom može stajati samostalno u prostoru, neovisno od drugih djela nastalih u istom periodu. Svaka slika je istovremeno traganje, propitkivanje i zauzimanje stava”, Sonja Švec Španjol, mag. hist. art.

UZ IZLOŽBU I RADIONICA SLIKANJA!
Ne propustite priliku upoznati ovaj izuzetan umjetnički opus, ali i umjetnika koji će nam dan nakon svečanog otvorenja u petak 15. studenoga u 18 sati održati i radionicu slikanja uživo te pojasniti svoju tehniku i način slikanja. Pozivamo vas da nam se pridružite i sudjelujete u ovom odista posebnom i jedinstvenom događanju kreativnog trenutka stvaranja!

Sonja Švec Španjol