Skip to content

2. Open stage – otvorena večer performansa

U nedjelju 3. studenog, u organizaciji Kulturne alternative mladih – HRAM u prepunom Amfiteatru Doma mladih pred 300-injak posjetitelja održan je 2. po redu Open stage – otvorena večer performansa

Za sve koji prate dugogodišnji rad udruge Kam-Hram, Open stage je poznat pod starim nazivom Cabaret, a radi se o manifestaciji u kojoj zainteresirani afirmirani i neafirmirani umjetnici prezentiraju svoje kreativno stvaralaštvo iz područja različitih izvedbenih umjetnosti s naglaskom na suvremeni cirkus, u formi točke u trajanju do 10 minuta. Ovaj put je svoje performanse izvelo devet performera i to redom: Ivo Štrkljević, Natalija Borjan i Maja Radelić, Jozica Javorčić, Marijana Matoković, Danijela Zajc, Mia Bradić, Tjaž Juvan, Dora Popić i Lucija Bužančić te posebna gošća ove večeri,blegijska umjetnica suvremenog cirkusa Hanne Coeckelberghs. Open stage je vodila klaunesa Mirta Lučin. Nakon skoro dva sata izvedbi, publika je imala priliku ostati družiti se uz organiziranu ponudu pića i glazbu DJ-a Miše Komende.

Samom Open stage-u je prethodio Cirkviz – kviz znanja koji se održao na Maloj sceni u prostorima udruge Kam-Hram i kojeg je sastavljao i vodio Dasen Petrić, a natjecalo se 11 ekipa od kojih su prve tri osvojile bogate nagrade.

Program se realizirao uz potporu Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture, Splitsko – dalmatinske županije, Grada Splita, Turističke zajednice grada Splita, Turističke zajednice splitsko-dalmatinske županije i dio je projekta “Gradimo Dom zajedno”, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Ivana Vukušić

mala retrospektiva

16. FESTIVAL TOLERANCIJE, od 30. lipnja do 3. srpnja

POČINJE 16. FESTIVAL TOLERANCIJEBUNDEK SLJEDEĆA ČETIRI DANA POSTAJE POZORNICA Z...
29th Jun 2022

Arhivsko gradivo Hrvatskog glazbenog zavoda proglašeno kulturnim dobrom

Cjelina arhivskog gradiva Hrvatskog glazbenog zavoda nastaloga u razdoblju od 1...
09th Jan 2023