Skip to content

SUN U priredila spektakl u maniri svjetskih zvijezdi

U subotu 2. studenog, multitalentirana glazbenica i vizualna umjetnica SUN U u Pogonu Jedinstvo predstavila je svoj album prvijenac “Discover”.
U maniri velikih svjetskih imena SUN U je uz sam audio doživljaj velik naglasak stavila na vizualne impresije i prepun Pogon Jedinstvo doslovce je ostavila bez daha.

U preko sat vremena audio-vizualnog spektakla SUN U je potvrdila svoje mjesto među najperspektivnijim glazbenicima domaće urbane scene i zasigurno podigla letvicu koncertne scene na vrlo visoku razinu.

Nakon što je izvela repertoar s albuma Discover SUN U je publiku iznenadila i s dvije sasvim nove pjesme koje su, kako je rekla, nastale prije svega mjesec dana i obje su bile na – hrvatskom jeziku. Ovakvu je promjenu publika dočekala ovacijama, a sigurni smo da će ovaj zaokret u njezinu izričaju otvoriti ovoj mladoj umjetnici još pokoja vrata.

SUN U albumom “Discover” po mnogočemu izlazi iz standardnih okvira, a jedan od upečatljivijih detalja je i sam dizajn albuma čija su naslovnica i stražnja strana prekrivene srebrenim premazom koji kada se ukloni otkriva pravu naslovnicu albuma. 

Ovom koncertnom promocijom željela sam izaći iz predvidljivih okvira. Zato sam pozvala umjetnike iz različitih grana dizajna kako bi kreirali nešto što naša publika do sada nije imala priliku doživjeti na nastupima domaćih glazbenika. Obično su to klasični koncerti gdje osoba dođe poslušati koncert i to je to, a ja sam htjela ljudima pružiti nešto novo, neki kompletni doživljaj, kako audio, tako i vizualni.”  – rekla nam je Sanja.

Za ovu prigodu SUN U je angažirala Eldru koja je bila zadužena za kompletan tehnički dio kao i impozantni video zid koji se uspinjaao u visinu od čak 5 metara sa širinom od 9 metara. Na tom video zidu su se za vrijeme čitavog koncerta sinkronizirano na glazbu projicirali unikatni animirani vizuali čija je autorica sama SUN U. Svaka pjesma imala je posebnu animaciju, a one su kreirane tako da funkcioniraju kao zasebni segment ‘light showa’.

See also  Urban & 4 s 'Kunderom' u Aquariusu 20.06.!

Uz samouvjerenu Sanju na pozornici su nastupili i Stjepan Begušić i Marko Kuljanski koji su glazbenicu pratili na drumpadu i bas gitari.

Nakon spektakla u pogonu Jedinstvo publika i kritika složili su se u jednom –  SUN U nakon osvajanja domaće glazbene scene definitivno je spremna za korak dalje i osvajanje svjetskih pozornica.

Pogledajte fotografije autora Hrvoja Banića!