Skip to content

Razgled(nica) – vođeno razgledavanje sveučilišnog Kampusa

U ponedjeljak, 4. studenog 2019.g. jedno od susjedstava Europske prijestolnice kulture, susjedstvo Kampus i njegov Kampus kreativni tim (KKT), organizira vođeno razgledavanje Sveučilišnog Kampusa – Razgled(nicu)

Okupljanje je u 16 sati u auli zgrade Odjela (Radmile Matejčić 2, Rijeka) uz osvježenje i pozdravni govor prof. dr. sc. Rajke Jurdana-Šepić, nakon čega u 16.05 sati kreće obilazak Kabineta vještina, pod vodstvom Petre Volf Žiković. Kabinet vještina, mjesto je gdje studenti medicine i ostali zdravstveni djelatnici imaju priliku pohađati tečajeve oživljavanja te uvježbavati postupke na sofisticiranim modelima (tzv. “lutkama”).

U 16.40 sati slijedi posjet Odjelu za fiziku i  laboratoriju za elektronsku mikroskopiju, pod vodstvom doc.dr.sc. Ivane Jelovica Badovinac, a u 17.15 sati na Odjelu za biotehnologiju održat će se radionica drenjule, na kojoj će se moći naučiti što se sve može napraviti od drena. Radionicu vode Željka Peršurić i prof.dr.sc. Sandra Kraljević Pavelić.

Dobrodošli su svi željni druženja, učenja, razgledavanja i otkrivanja Kampusa u dobrom susjedskom raspoloženju.

Programski pravac 27 susjedstava okuplja susjedstva diljem Primorsko-goranske županije i svako od njih povezuje s jednim susjedstvom iz jedne od 27 zemalja članica Europske unije, u suradnjama i razmjenama iskustava, običaja i svakodnevice. Time razvija dobre međuljudske odnose i stvara atmosferu uživanja u različitosti. Povezivanja i neformalne mreže suradnji zalog su budućih aktivnosti u području kulture koje će se nastaviti i nakon 2020. 27 susjedstava spaja ljude otoka, obale, zaleđa, gorja te samoga grada Rijeke. To su: Lovran, Opatija, Matulji, Kastav, Pehlin, Drenova, Škurinje, Turnić i Mlaka, Kampus na Trsatu, Jelenje, Čavle, Praputnjak, Kostrena, Crikvenica, Novi Vinodolski, otok Rab, otok Unije, grad Cres, grad Krk, Malinska, Vrbnik, Gomirje, Mrkopalj, Fužine, Delnice, Brod na Kupi i Gornji Kuti.

Lena Stojiljković