Promotivni koncert “Sarajevske nove scene”

Tri sarajevska benda KOLT TEATAR, BOX I GENETIC GROOVES GURU premijerno nastupaju u Zagrebu u klubu Ro&Do,Ilica 73/2

Bendovi će u svojim nastupima izvesti pjesme sa svojih najnovijih albuma te će, u specifičnom ambijentu, predstaviti svoj umjetnički izričaj zagrebačkoj publici.

Genetic Grooves Guru je pseudonim koji Trnka Muhamed koristi u svijetu elektronske glazbe i house scene, nastupajući kao DJ, producent i live act artist. Svoju glazbenu karijeru započeo je 1992. godine kao osnivač, kompozitor i gitarista poznatog bosanskohercegovačkog benda Erogene Zone.

Kolt teatar je trio koji se u svojim izvedbama koristi ženskim vokalom, klavijaturama i akustičnim bubnjevima. Ta nesvakidašnja postavka rezultirala je neobičnim identitetom autorske muzike koju kreira trio: Negra Čičić, vokal; Faruk Bavčić, klavijature i Berin Tuzlić, bubanj. Nastupali su na različitim festivalima u BiH, a ovo će im biti prvi nastup u Hrvatskoj.

Box elektro pop duo iz Sarajeva predstavlja dio “Nove sarajevske scene”.Box na čelu s frontmenom Mirzom Golom, poznatijim kao članom starog benda Blavorsi, odlučio se otisnuti u elektro pop vode.

Ulaz je slobodan.

Mario Levarda