Skip to content

PREDSTAVLJANJE PROGRAMA RIJEKE – EUROPSKE PRIJESTOLNICE KULTURE ZA 2020. , 30. listipada

U srijedu, 30. listopada 2019. godine, s početkom u 19.30 sati u prostoru Exportdrva u Rijeci, Delta 11, održat će se svečano predstavljanje programa Rijeke – Europske prijestolnice kulture za 2020. uz druženje sa sponzorima i novinarima

 Riječ je o događanju na koje je ulaz otvoren uz predočenje pozivnica zbog ograničenog broja ljudi. U tom smislu na dio novinara, urednika i ravnatelja medijskih kuća i redakcija upućene su pozivnice. No, događaj je otvoren za medijsko praćenje pa vas ovim putem pozivamo da na događanje slobodno uputite fotografe, snimatelje i novinare koji će s događaja izvijestiti javnost.

Ulaz će za predstavnike medija koji nisu dobili fizičke pozivnice biti omogućen uz prethodnu najavu na mail press@rijeka2020.eu i potom predočenje press iskaznica ili osobnih iskaznica na ulazu na događanje.

Molimo Vas stoga da popis osoba iz vaše redakcije koje će, povrh već pozvanih novinara, pratiti događanje pošaljete na navedenu mail adresu do utorka, 29. listopada 2019. u 12.00 sati. Predstavnici medija koji su primili pozivnice na događanje ne moraju dodatno najavljivati svoj dolazak ovim putem.

Svečanost predstavljanja programa namijenjena je sponzorima, pokroviteljima i medijima, a okupit će i niz uvaženih gostiju među kojima su veleposlanici, predstavnici ministarstava, gradova, općina te predstavnici organizacija koje partnerski sudjeluju u provedbi projekta Europske prijestolnice kulture.

Na ovoj će svečanosti također biti predstavljeno i prvo izdanje programske knjige koja okuplja najveći dio programa koji će u Rijeci biti izvedeni tijekom 2020.

Podsjećamo, dijelovi programa predstavljani su tijekom rujna i listopada predstavnicima medija, što će se nastaviti i u studenom, a program će, osim na ovoj svečanosti, također biti predstavljen i početkom prosinca, na Korzu, odnosno jednom od riječkih trgova, u glazbenom događanju namijenjenom svim građanima Rijeke i okolice.

Okvirni scenarij događanja u Exportdrvu 30.10.2019. donosimo u nastavku:

19:30 Okupljanje gostiju – video mapping, DJ glazba

20:15 Pozdravna obraćanja predstavnika Grada Rijeke i projekta Europske prijestolnice kulture

20:25 Kratka obraćanja visokih uzvanika svečanosti (prema potvrdi dolaska)

20:30 Plesna točka Pokreni se, nastup na pozornici

20:35 Predstavljanje partnera projekta

20:40 Predstavljanje najznačajnijih dijelova programa za 2020. video animacijom na led ekranu

20:45 Predstavljanje voditelja i organizacija programskih cjelina projekta EPK.

20:50 Glazbeno iznenađenje večeri

21:10 Najava prvog izdanja programske knjige koju uzvanici dobivaju na odlasku

21:15 DJ glazba, projekcije u prostoru, druženje uzvanika

Lena Stojiljković