Skip to content

Održana likovna kolonija “Obojimo Korenicu”

U Korenici, u prostorijama Kulturno informativnog centra održana likovna kolonija naziva “Obojimo Korenicu”

Lika ima najbolji pogled u zvjezdano nebo, Korenica najveću hrvatsku zvjezdarnicu, a u subotu, 05. listopada 2019. godine održana je i likovna kolonija „Obojimo Korenicu“.

Zahvalivši na pokroviteljstvu Općini Plitvička Jezera, likovnim umjetnicima u prostorijama Kulturno informativnog centra, dobrodošlicu je poželjela Dijana Mlinarić Daić, idejni začetnik i voditelj Prve likovne kolonije u Korenici.

Slikari iz raznih mjesta Hrvatske uživali su slikati u jedinstvenom prirodnom skladu prirodne ljepote i kulturne baštine. U prijateljskom okružju svoje impresije raznim likovnim tehnikama izrazili su umjetnici: Marija Božić, Terezija Užarević, Mirjana Modrušan, Marina Kolić, Dobra Vein, Borislav Tutić, Mirjana Milošević, Branka Vrbanić, Željko Breka, Radmilo Mihajlović, Drago Cvijetić, Zrinka Nenadić, Stjepan Barković Beba i Dijana Mlinarić Daić.

Likovna kolonija održana je uz svesrdnu pomoć i potporu načelnika Općine Antu Kovač, koji je ovo događanje prepoznao kao jedno od važnih za kulturni život Korenice te kao podsjetnik na zajedničke trenutke podijelio Zahvalnice sudionicima s pozivom na novo likovno druženje. Uspješnost likovnog događanja očitovano je u sinergiji stvaralačkog rada slikara i umjetničkoj vrijednosti nastalih radova koja su poklonjena Općini Plitvička Jezera.

Marija Pukec-Žigić