Skip to content

BILOSNIĆ U DVA NAJUŽA IZBORA

Pjesnik i putopisac Tomislav Marijan Bilosnić ovih se dana našao u dva najuža izbora, za najbolju pjesmu inspiriranu vinom i za najbolji hrvatski književni putopis

Na Natječaju za najbolju neobjavljenu pjesmu inspiriranu vinom ili vinogradom, kojega su raspisali Ogranak Matice hrvatske u Požegi i Veleučilište u Požegi, po ocjeni Prosudbenoga povjerenstva kojega su činili poznati pjesnici i književni kritičari, u najuži izbor za nagradu Vinum-poeta ušle su pjesme poznatih hrvatskih pjesnika Lidije Bajuk, Božice Jelušić i Tomislava Marijana Bilosnića. 

Pjesme ovih pjesnika, kao i nekih drugih natjecatelja bit će tiskane u posebnoj publikaciji Večeri poezije i vina koja će biti promovirana u petak 4. listopada 2019. godine u vinskom podrumu Veleučilišta u Požegi, kad će svečano biti proglašen i dobitnik prve nagrade Vinum-poeta.

Dan kasnije, u subotu 5. listopada  2019. godine u Društvenom domu u Loboru u sklopu 13. Dana Franje Horvata Kiša održat će se tradicionalna dodjela nagrada za najbolji hrvatski književni putopis u čiji su najuži izbor predloženi radovi (abecedno): Tomislava Marijana Bilosnića, Radovana Brlečića, Marije Drobnjak Posavec, Davora Grgurića, Aleksandra Horvata, Božice Jelušić, Emilije Kovač, Đurđe Lovrenčić, Spomenke Štimec. Ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu dr. sc. Ivo Kalinski, predsjednik, dr. sc. Božica Pažur i Darko Raškaj, dipl. iur., pjesnik  predložene autore izabralo je iz užeg izbora od šesnaest putopisa hrvatskih književnika putopisaca.