Skip to content

Održana manifestacija Vikend na Dubovcu

Na Starom gradu Dubovcu u Karlovcu u subotu, 21. rujna 2019. od 11 do 19 sati održana je manifestacija Vikend na Dubovcu. Za mirise tradicionalne kuhinje pod okriljem Staroga grada bili su zaduženi učenici Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac koji su se natjecati u pripremi fiš paprikaša.

Poseban gost u stručnom žiriju za izbor najboljeg fiša bio je i Saša Vukić, popularni autor portala Sašina kuhinja, te karlovački bloger Hrvoje Stojanov @opetgladni. Najbolji fiš pripremio je tim u sastavu  Matea Kostanjšek i Marija Lekić, dok su drugo mjesto osvojile Gabrijela Vidović i Valentina Udorović, a treće Tin Vlahović i Leo Vuković. Svi  su učenici 3. razreda smjera kuhar Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac.

Karlovački food blogeri na Dubovcu pripremali tradicionalna karlovačka jela

Tradicionalna kuhinja Karlovačke županije bila je inspiracija i radionicama za male i velike posjetitelje.Maštovite dubovačke koktele pripremali su učenici Trgovačko ugostiteljske škole, smjera konobar.

U atriju Starog grada posjetitelji su mogli naučiti kako se priprema bazlamača sa šumskim voćem, te degustirati namaz od vrganja. Karlovački food blogeri Hrvoje Stojanov @opetgladni i Saša Vukić (Sašina kuhinja) bili su izvrsno raspoloženi, te  savjeta o kuhanju i aranžiranju hrane nije nedostajalo. Za ugodnu glazbenu podlogu pobrinuo se izvrsni glazbeni sastav Loud&Found.

Nikolina Jović Belavić

See also  HRT pokrenuo dječji portal Juhuhu