Izložba fotografija CRNO-BIJELA GEA

Hrvatski prirodoslovni muzej i Hrvatsko geološko društvo
Izložba fotografija
„CRNO-BIJELA GEA“
Hrvatski prirodoslovni muzej
Demetrova 1, Zagreb
18. 09. 2019. u 13 sati

Izložba fotografskih radova članova i prijatelja Hrvatskoga geološkog društva, znakovito nazvana GEA, održava se ove godine po osmi put. Ovogodišnja „CRNO-BIJELA GEA“ bit će svečano otvorena u Hrvatskome prirodoslovnom muzeju u srijedu, 18. rujna 2019. godine u 13 sati.

Kako je ovogodišnja tema izložbe „CRNO-BIJELA GEA“, fotografije prikazane na izložbi vezane su uz raznolike prirodne, a posebice geološke pojave i motive, ovoga puta u crno-bijelim nijansama.

Izložba se tradicionalno postavlja u institucijama čija je djelatnost vezana uz geologiju, a do sada je bila u INA d.d. -u te u Hrvatskome geološkom institutu, a nakon Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja, seli u prostore Geološkog odsjeka PMF-a te na Rudarsko-geološko-naftni fakultet.

Manifestacija polako prerasta u tradicionalno godišnje događanje Hrvatskoga geološkog društva, koje je, usput, natjecateljskog karaktera. Od mnoštva fotografija pristiglih na pozivni natječaj, povjerenstvo je i ove godine odabralo 40 najuspješnijih, koje su i prikazane na izložbi. Imena autora fotografija nisu istaknuta, već samo naslovi fotografija koji stoje uz broj fotografije. Posjetitelji su pozvani da, po vlastitom nahođenju, odaberu tri najljepše fotografije te svoje glasove ubace u glasačku kutiju.

Na redovitoj godišnjoj Skupštini Hrvatskoga geološkog društva, koja će se održati u prosincu 2019. godine, bit će proglašene najbolje fotografije (po izboru posjetitelja) te održana aukcija fotografija, a sredstva prikupljena prodajom fotografija bit će, kao i uvijek dosad, uplaćena u humanitarne svrhe.

Izložba ostaje otvorena do 11. 10. 2019.

Branimir Ivić