Skip to content

HRT predstavio jesensku shemu

Hrvatska radiotelevizija (HRT) predstavila je svoju jesensku programsku shemu koja na male ekrane donosi velik broj novih premijernih sadržaja svih formata

Program pod naslovom “Jesen u mom domu – dom je tamo gdje je HRT” u televizijskom studiju “Anton Marti” vodili su HRT-ovi Danijela Trbović i Mirko Fodor, a prezentaciju je otvorio Filip Merčep, jedan od najboljih naših predstavnika na Euroviziji mladih glazbenika (koja će se 2020. održati u Hrvatskoj). Atraktivnosti događaja doprinio je i nastup pjevačice Severine, koja je izvela dva glazbena broja.

Među istaknutim gostima bili su glavni urednici Jutarnjeg i Večernjeg lista Goran Ogurlić i Dražen Klarić, producenti Miljenko Manjkas i Nebojša TarabaKrešimir MacanDubravko Merlić, Lana Pavić, glumice Sara StanićKatarina StrahinićMirna Maras. Od HRT-ovih lica među ostalim bili su Tončica Čeljuska, Vlatka KolarovićDanijela DraštataTomislava Vucelić, Dražen IlinčićKatarina Periša ČakarunDražen MiočićVladimir BrnardićDamir SmrtićMaja Atanasovka, Boris Jelavić, dok su sa Hrvatskog radija bili Eliana ČandrlićVladimir Kumbrija, kao i glavna urednica portala Andrea Arežina Grgičević te brojni drugi.

Jesenska shema počinje 16. rujna 2019., te na male ekrane donosi raskošan program u vidu vrhunskih domaćih i stranih dokumentarnih i dramskih serija, filmova te sportskih, zabavnih, glazbenih i informativnih sadržaja.

Najavljujući novitete jesenske sheme, glavni urednik televizijskih programa HTV 1, HTV2, HTV 3, HTV 4 i Međunarodnog programskog kanala Bruno Kovačević rekao je kako se već već godinu i pol dana radi na ovoj programskoj shemi. “Svi vi dragi gledatelji uskoro ćete vidjeti kakve smo vam to boje jeseni pripremili”, rekao je.

Od ove jeseni gledatelje tako među ostalim očekuju novi dramski sadržaji i to General, Novine, Svećenikova djeca, Nestali kao i premijerni domaći filmovi: Moj dida je pao s Marsa, Duboki rezovi. Od domaćih dokumentarnih serija tu su Cuba si, Cuba no, Predsjednik, Najveće svjetske fešte, Apsurdistan, Uskoci, Opstanak, Liječnici političari.

Sve ljubitelje vrhunskih filmskih naslova razveselit će blockbusteri na HTV 1 i HTV 2 a među kojima su Greben spašenih, Lav, odred za baštinu, 16 blokova, Starsky & Hutch, Lincoln, 127 sati, Dozvola za male Fockere, Čovjek zvan Hrabrost. Od filmova u 21 sat tu su Još 24 sata života, Kockar, Prljavi novac, Voda za slonove, Marigold hotel 1 i 2, Bucka, Kapetan Fantastični, Tajni život kućnih pomoćnica, Zabranjeno kraljevstvo, Čovjek sa željeznim srcem.

Među vrhunskim stranim serijama tu su naslovi Amerikanci, McMafia, Medici Masters of Florence, Berlin Babylon, Anna Karenina – Vronsky Story, Kuća od karata, Aplle Tree Yard, Igre prijestolja, Sluškinjina priča.

Među novostima u jesenskom programu HRT-a je i kulinarski show “Kuhan i pečen” koji kreće od 1. listopada na HTV 2 u večernjem terminu, a urednice su AndrijanaŠkorput i Mirna Dvorščak.

Svi ljubitelji kvizova s nestrpljenjem iščekuju povratak “Milijunaša” sa Tarikom Filipovićem. Popularni show “Volim Hrvatsku” nastavlja se s novim epizodama i ove jeseni.

Za ljubitelje glazbe HRT je pripremio svoje vrhunske formate; najveći i najpopularniji glazbeni show The Voice, zatim Zvijezde pjevaju, kao i izbor hrvatskog predstavnika za pjesmu Eurovizije Dora.

HRT je dakako mislio i na ljubitelje sporta, a Viki Ivanović najavio je praćenje Ljetnih olimpijskih igara koje će održati u japanskom glavnom gradu Tokiju od 25. srpnja do 9. kolovoza 2020. godine. Stjepan Balog najavio je bogat nogometni sadržaj.

O novostima sa Hrvatskog radija izvijestili su Monika Lelas Halambek i Ivica Ružičić.

U prezentaciju sheme uključila se i Marta Šimić Mrzlečki, voditeljica središnjeg Dnevnika HTV-a koja je govorila o novostima u Informativnom medijskom servisu. Hrvatsku radioteleviziju naime iduće godine očekuju izuzetno važni projekti, praćenje hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije u prvoj polovici godine, kao i praćenje projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture. Također, jedan od velikih projekata je i praćenje predsjedničkih izbora. Autor HRT