Skip to content

Subotnji program na Porto Etnu – festivalu svjetske glazbe i gastronomije

Centrom Rijeke sutra će zamirisati hrana 20 svjetskih kuhinja, a sjajan večernji program čine koncerti Acid Araba, Baba ZuLe i Cinkuša

U Rijeci se u subotu 7. rujna 2019.g, nastavlja Porto Etno – Festival svjetske glazbe i gastronomije.

Podsjećamo da će se gastro program, planiran za petak 6. rujna, zbog lošeg vremena održati u subotu 7. rujna od 10:30 do 17 sati na Trgu 128. brigade HV-a u Rijeci gdje će 20 udruga nacionalnih manjina Rijeke i Primorsko-goranske županije te doseljenici iz raznih dijelova svijeta, pripremati jela svojih nacionalnih kuhinja. Ulaz na gastronomski dio festivala je slobodan, a posjetitelji će degustacijske porcije tradicionalne hrane moći kušati po cijeni od 10 kuna.

Na festivalu će se moći kušati mnoga ukusna jela poput slovačkih njokica s kajmakom i prženom pancetom, pravih talijanskih lazanja, romske šnicle, bosanskog lonca, baklave, bamija, Pancit Palaboka, Shahi Paneera, Coo Cooa i drugih. U gastro programu sudjeluju; Zajednica Talijana Rijeka, Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” – Pododbor Rijeka, Kulturno društvo Rusina i Ukrajinaca „Rušnjak“ PGŽ, Ruski dom – Udruga ruske nacionalne manjine u PGŽ-u, Matica Slovačka Rijeka, Zajednica Albanaca PGŽ, Zajednica Albanaca otoka Krka, Makedonsko kulturno društvo „Ilinden“, Demokratska zajednica Mađara PGŽ, Češka Beseda Rijeka, Slovenski dom – KPD “Bazovica”, Udruga zajednica naroda Bosne i Hercegovine, Bošnjačka nacionalna zajednica, expats Rijeka – Trinidad i Tobago, Madagaskar, Indija, Filipini, Sjedinjene Američke Države.

Sjajan subotnji glazbeni program počinje u 19:30 u HNK Ivana pl. Zajca gdje će nastupiti češka avangardna violinistica Iva Bittová s Porto Etno orkestrom, a prije njih će nastupiti legendarni riječki Putokazi također u pratnji Porto Etno orkestra.

Program se u subotu nastavlja na Trgu Riječke rezolucije od 21 sat gdje multikulturalni glazbeni miks stvaraju zagrebački Cinkuši, nenadmašni majstori turske psihodelične glazbe 21. stoljeća bend BaBa ZuLa i pariški elektro duo Acid Arab koji spaja zvukove zapadne elektroničke glazbe s istočnim zvucima i vokalima.

Ulaznice

Programi za djecu i programi na riječkoj placi besplatni su za posjetitelje, dok se ulaz na koncerte naplaćuje. Festivalske ulaznice za p subotu na ulazu se prodaju po cijeni od 150 kuna. Dnevne ulaznice za petak i subotu danas na ulazu koštaju 100 kuna. Popust od 20 % imaju studenti, umirovljenici i nezaposleni. Osobe s invaliditetom ulaze besplatno, djeca do 12 godina ulaze besplatno uz pratnju roditelja.

See also  Porto Etno zalogajčići

Ulaznice za koncert u HNK Ivan pl. Zajca (Iva Bittová, Putokazi i Porto Etno orkestar) još danas se u pretprodaji mogu kupiti putem sustava Eventim po cijeni od 60 kuna https://rijeka2020.eu/projekti/porto-etno/ulaznice/. U subotu 7. rujna ulaznice će se prodavati na glavnom ulazu u kazalište po cijeni od 80 kn.

Nela Simić