Skip to content

Bandić zabranio pročelnicama sudjelovanje u raspravi

Zastupnici Gradske skupštine većinom su glasova odbacili zaključak Kluba lijevog bloka kojim bi se obvezalo zagrebačkog gradonačelnika da podnese detaljno izvješće o razvoju projekta “Grad u Gradu”, a raspravu je obilježila Bandićeva zabrana pročelnicama da sudjeluju u raspravi

Gradonačelnik Milan Bandić nije bio prisutan na početku rasprave, već je došao nakon što su zastupnici već dva sata raspravljali o zaključku Kluba lijevog bloka te je naredio svojim pročelnicama Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirki Jozić i Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Sanji Jerković da se više ne javljaju za raspravu. 

-Zahtijevam da se više ne javljate za raspravu. Pustite kolege neka sami govore, to je njihovo demokratsko pravo, a naše je da smo objavili i memorandum i našu viziju, osvrt na projekt. Ako je netko nezadovoljan, ima pravo da bude nezadovoljan, to je njihovo pravo. Ako oni žele održati sjednicu tri dana, neće ju zbog nas imati. Oni mogu diskutirati, ali vi ne možete-, poručio je Bandić pročelnicama. 

Zastupnicima je poručio da nema više diskusije jer su jučer dobili na web stranici memorandum “koji nikada niste ni potpisali niti u životu vidjeli-.

-I sad ćete od toga raditi misu. Radite, ali nemojte nas s time zamarati. Pustite kolege, pa oni imaju vizije, oni mogu voditi New York. Oni imaju reference, puni su projekata k’o mačka buha. To su oni koji znaju, dok drugi nisu napravili ni pseću kućicu, kazao je Bandić.

Mario Mihaljević, radio-sljeme, photo Patrik Macek/PIXSELL