Tko pjeva zlo ne misli u Teatru na Trešnjevci

Prvi dan škole uz mjuzikl  “Tko pjeva zlo ne misi” Alfija Kabilja 

Zagreb, 30. kolovoza 2019. – Teatar na Trešnjevci sezonu 2019/20. počinje prvoga dana nove školske godine, u ponedjeljak 9. rujna u 20 sati s mjuziklom “Tko pjeva zlo ne misli” Alfija Kabilja u izvedbi mladih umjetnika iz Pakraca.

Mladi izvođači (glumci, plesači, pjevači i instrumentalisti) od 15 do 25 godina iz Kulturno prosvjetnog društva ”SLOGA” Pakrac izvest će  priču o životu jednoga zagrebačkoga dvorišta tridesetih godina 20. stoljeća nastalu prema “Dnevniku maloga Perice” Vjekoslava Majera. Uz domaće voditelje i asistente u stvaranju mjuzikla sudjelovalo je čak 102 mladih, i to u svim koracima – od adaptacije libreta, izbora songova, plesne koreografije, do kulisa i kostima, otvaranja paketa opreme i njezina korištenja, bezbrojnih pokušaja, proba, izmjena. 

Predstavu, koja je premijerno izvedbena 17. svibnja u Pakracu, pripremala su više od godinu dana pod vodstvom redateljice Dubravke Špančić u sklopu projekta “Ne živiš snove dok spavaš – probudi se”. Projekt je Kulturno-prosvjetno društvo „Sloga“ Pakrac u partnerstvu s Udrugom roditelja i djece s posebnim potrebama LATICA realizirao kroz 16 mjeseci (od svibnja 2018. do kraja kolovoza 2019. godine) u Pakracu, a financirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. (Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“). 

Zagrebačka će publika moći upoznati ovu veselu družinu iz Pakraca na sceni Teatra na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1) u ponedjeljak 9. rujna s počekom u 20 sati.