Pučišća – nezaobilazno mjesto glazbenih virtuoza

Međunarodna ljetna glazbena škola Pučišća i ove je godine mladima iz Hrvatske i cijelog svijeta pružila priliku da u spoju lijepog ambijenta, ugodnog druženja i stimulativne atmosfere unaprijede svoje glazbene vještine

Pučišća, otočno mjestašce poznato po kamenolomu  i kvalitetnom kamenu cijelo ljeto bilo je okupljalište brojnih domaćih i stranih glazbenika.

Sudionici međunarodne ljetne glazbene škole, dolazili su s različitim predznanjem od amatera do školovanih akademičara,ali sve ih je povezivala ljubav prema glazbi. Uz vježbanje i usavršavanje dosadašnjeg znanjana u  desetodnevnim radionicama na gotovo svim instrumentima rado su muzicirali i bili podrška brojnim programima po Braču te svojim izvedbama oduševili mnogobrojne ljubitelje klasične glazbe.

Dok su se radionice klasične glazbe održavale u Pučišćima, Jazz radionice održale su se u Bolu. U sklopu Jazz radionica radilo se na mnogim vrstama moderne improvizirane glazbe, poput latinoameričke glazbe kao i integrirane suvremene glazbe.U prvih nekoliko dana sve je bilo određeno i disciplinirano, a kada su se predavači i polaznici malo bolje upoznali kretale su iznenadne „akcije“ kao sviranje na plaži, na cesti, u barovima, restoranima, sobama i baš to dalo je posebnost bolskim radionicama. 

Puno se vježbalo i radilo, no bilo je vremena i za kupanje u moru, sunčanje, sport, obilazak otoka… A biti na moru, pjevati, baviti se glazbom i družiti u predivnom, slikovitom mjestu neprocjenjivo je iskustvo.

Tako su u proteklih 24.godina Pučišća postala poznata diljem svijeta  po jedinstvenom spoju ljepote otoka, sunca, mora i glazbe.

Program Međunarodne glazbene škole Pučišća uživa visoko pokroviteljstvo Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a projekt u suorganizaciji Općine i TZ  Pučišća u dugoj tradiciji podržavaju Ministarstvo kulture RH, Arriva, Hrvatska turistička zajednica, HUZIP, ZAPRAF, Splitsko – dalmatinska županija, TZ Splitsko -dalmatinske županije.

Lukri Martinić