Umro Denis Kuljiš, novinar, urednik i publicist

U 68. godini u Zagrebu je nakon kratke i teške bolesti preminuo ,novinar, urednik i publicist Denis Kuljiš. Iza njega su ostali supruga i dvoje djece, javlja Index.hr

Denis Kuljiš rođen je u Splitu 8. prosinca 1951. godine. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu studirao je opću lingvistiku i sociologiju. Novinarstvom se bavio od svojih ranih dvadesetih, a prvi važniji posao bio mu je 1979. u Poletu, godinu kasnije i u dnevnim novinama Vjesnik.

Bio je urednik u Startu, pomoćnik glavnog urednika tjednika Danas, a radio je i za Studio.

Zajedno s partnerima 1989. osnovao je medijsko poduzeće Media Press koje je sudjelovalo u pokretanju prvog privatnog nezavisnog političkog tjednika u Hrvatskoj, Globusa. Bio je prvi glavni urednik Globusa, ostavši na toj funkciji punih pet godina, a tvrtka koju je pokrenuo u međuvremenu je narasla u Europapress Holding (EPH), piše Jutarnji.

Napustio je EPH i s ostalim dioničarima tvrtke Media Press pokrenuo tjednik Nacional koji je vodio dvije godine. 

Obavljao je i uredničke poslove, pa je svojevremeno bio zamjenik glavnog urednika Globusa, glavni urednik Playboya, supervizor izdanja Playboya za Srbiju i Crnu Goru, a imao je ulogu i u pokretanju Jutarnjeg lista. Sudjelovao je i kao urednik u ponovnom pokretanju kulturnog magazina Gordogan. 

1990. pokrenuo je prvi hrvatski politički talk show “Kult ličnosti”, emitiran te godine na 23 nezavisne televizijske postaje. Portal GlasIstre.hr