Skip to content

ŠTO ČINI MIRIS TREŠNJE TAKO JEDINSTVENIM?

Otkrijte zašto je senzualan i delikatan miris trešnje tako neodljiv i zašto je idealna dopuna proizvodima za njegu tijela

Festival trešnjinog cvata

tresnjin-cvat-japan
Nema puno cvjetova festival posvećen upravo njima! Ovaj festival održava se svake godine u Americi u spomen na 1912. godinu kad je gradonačelnik Tokija poklonio Washingtonu 3000 trešnjinih stabala.

Povijest trešnjinog cvijeta u Japanu

Trešnja u cvatu je prekrasan prizor koji oduzima dah, a u japanskoj kulturi igra posebnu ulogu. Japanci ovo drvo iz porodice ruža s osvježavajućim mirisom slave zbog poetične ljepote trešanja u cvatu. Danas postoji preko tristotinjak vrsta japanske trešnje.

Smatra se da su trešnjina stabla u japanskom društvu stekla poseban status tijekom Heian perioda, kad su carevi s ostalim pripadnicima visokog društva uživali u gozbama pod krošnjama ovih divnih stabala. Tradicija se ubrzo proširila pučanstvom i otada cijela nacija s nestrpljenjem očekuje proljeće kako bi mogla uživati u ljepoti trešanja u cvatu. Običaj je u Japanu preživio do danas, no sve više Europljana prepoznaje vrijednost ove tradicije i pridružuje se promatranju predivnog cvata trešanja.

Neodoljivo mirisna njega tijela

Zahvaljujući delikatnom, slatkastom mirisu koji nježno obavija kožu, nekadašnji japanski favorit sada je cijenjen širom svijeta.Miris trešanja savršen je za njegujuće trenutke. Zahvaljujući osvježavajućim i vrlo ženstvenim notama, ovaj senzualan miris pomoći će vam da se opustite i stresne trenutke ostavite iza sebe. Razmazite svoju kožu i osjetila uvođenjem NIVEA Cherry Blossom & Jojoba Oil uljnog losiona u svoju svakodnevnu njegu tijela.

Japanese Cherry Trees, Japanese Flowering Cherry
photo Hans Braxmeier, Pixabay

nivea.hr