Skip to content

Pohani sladoled

Kineski deserti uglavnom su bazirani na egzotičnom voću kao što su ananas, kokos, mango, kiwi i lychee (liči). A Kinezi su sladoled uobličili i doveli ga na viši nivo. Pohaju ga! Koriste europljanjsku tehniku pripravljanja da bi došli do apsolutnog vrhunskog rezulatata!

Priprema

  1. 1.Sladoled oblikujte u kugle, brzo ih stavite na duboko hlađenje da se stegnu. Onda ih izvadite, uvaljajte u brašno, bjelanjke pa u mljevene kekse. Opet ih vratite u zamrzivač oko sat vremena da se stegne cijela masa.
  2. 2.Za to vrijeme zamiješajte malo gušću mješavinu za palačinke i vodu.
  3. 3.Zagrijte ulje u dubljoj posudi. Uzmite hvataljkom ili s dvije žlice i uronite gotovu kuglu sladoleda u smjesu za palačinke. Pržite na način da ih rotirate u ulju kako bi ravnomjerno primile boju. Kad ste postigli boju, izvadite ih na upijajući papir.
  4. 4.Na slaboj vatri otopite Lino ladu na tavi i prelijte pohani sladoled.

Posluživanje

Poslužiti dok je sladoled još vruć i uz prethodno zagrijanu lino ladu i žlicom odozgo preliti umakom od lino lade sladoled.

Savjet

Važno je da sladoled bude dovoljno ohlađen kako bi zadržao oblik i formu, a smjesa za paniranje od bjelanjka i usitnjenih keksa biti će odličan izolator prilikom uranjanja u vrelo ulje.

Podravka Hrvatska