Dmagoj Burilović – Post factum

Rad Post factum Dmagoja Burilovića osvojio je Grand Prix međunarodnog fotografskog festivala Rovinj Photodays 2017. godine te je uvršten u fundus Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu

U petak, 23. kolovoza u 21 sat u Galeriji Pik u Rabu otvara se izložba suvremenog umjetnika mlađe generacije Domagoja Burilovića.

Dmagoj Burilović se u Rabu predstavlja fotografskom serijom naslova Post factum, kompleksnim radom u kojem se prividno dokumentarističkim postupkom bavi procesom nestajanja, gubitka značenja, nemogućnošću istine i kreiranja mitova, referirajući se na odnose u suvremenom (hrvatskom) društvu.

Rad Post factum osvojio je Grand Prix međunarodnog fotografskog festivala Rovinj Photodays 2017. godine te je uvršten u fundus Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Dmagoj Burilović rođen je 1987. u Vinkovcima. Diplomirao slikarstvo 2012. godine na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Bavi se konceptualnom umjetničkom fotografijom i pedagoškim radom. Kroz umjetnički rad obrađuje društvene i političke teme. Izlagao na brojnim skupnim i nekoliko samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnik Grand Prix nagrade Rovinj Photodaysa a rad „Post Factum“ uvršten u zbirku MUO.

Barbara Marelić