Skulpture Mate CROate osvajaju i Pelješac

Prošli tjedan uz more na Pelješcu mogle su se vidjeti najnovije skulpture Mate CROate. Skulpture su nastajale u neposrednoj blizini mora.

Donosimo fotografije najnovijih skulptura Mate CROate koje su nastale na Pelješcu. Ritam koji drži popularni kipar je fascinantan. Mata CROata već sada je u Subotici. CroArt udruga iz Subotice ga je pozvala na međunarodnu koloniju akademskih umjetnika iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Rumunjske. Uskoro će te i to vidjeti.

Koji je to ritam! Mladi akademski kipar cijeli se dao u umjetnost, nevjerovatno je to, koliko energije, truda…

Uz sve pokušaje da ga zaustave i tolike brojne nepravde koje mu se nanose, evo ga ponovo, ide dalje naprijed… probija se…

Postavlja se pitanje, može li se protiv vjetrenjača, ali što idemo dalje uviđamo da je Mata ta vjetrenjača, žele ga zaustaviti, a ne mogu… i neće. Zanimljiv je to put! Toliko težak mladom kiparu. Ali Mata je toliki vizionar, borac, da i kad malo uspori, skuplja snagu i energiju za nadolazeće bure. Kao i sportaši, prije velikih mečeva, oni se odmaraju i psihički se spremaju.

Nema odustajanja za mladog kipara! Ljudski se boriti! Truditi! Ne odustati! Ponekad se osjeća kao ratnik, koji ne mari za sebe, već ide ka svojem cilju.

Mata CROata ne brine što se troši, jer teži i ide prema svom cilju… Jednog dana će mu možda i biti teško stvarati, ali će biti lakše, neće se morati brinuti oko finacija i kamena… Otpora će uvijek biti… Ali oni koji ga koče i onemogućavaju ne znaju da je Mata uporniji od njihovih otpora.