Maratonski koncerti u Pučišćima

Sudionici Međunarodne ljetne glazbene škole Pučišća jučer su održali završni koncert u prepunoj dvorani u Pučišćima. Na koncertu, koji je počeo u 16, a završio u 21 sat, nastupilo je pedeset polaznika ljetne glazbene škole te svojim izvedbama oduševilo mnogobrojne ljubitelje klasične glazbe

Publika – u kojoj su uz turiste i mještane bili i roditelji i prijatelji polaznika te njihovi profesori – s ushićenjem je pratila nastup svakog polaznika i svakog ispratila burnim aplauzom. Profesorima, koji su nastupe svojih učenika pratili budnim okom (i uhom), bila je to pak prigoda da procijene koliko su polaznici seminara napredovali te oplemenili svoje znanje.

A za umijeće koje su polaznici Međunarodne ljetne glazbene škole pokazali na završnom koncertu zaslužni su voditelji seminara: prof. klavira Đuro Tikvica (Hrvatska ), prof. klavira Irina Osipova (predsjednica ruske EPTA-e), prof. klavira Ivanka Kordić (Hrvatska), prof. violončela Mihovil Karuza (Hrvatska), prof. violine Nenad Merle (Hrvatska) i prof. violine Marina Keselman (Ruska Federacija) Polaznike seminara, učenike različitog predznanja, od amatera do akademski obrazovanih glazbenika, iz Njemačke, Kine, Italije, Rusije, Koreje i, dakako, Hrvatske povezala je ljubav prema glazbi i razmjeni iskustva te žeđ za znanjem, koje su pokazali na tri koncerta održana u Pučišćima.

Seminar je trajao deset dana. Puno se vježbalo i radilo, no bilo je vremena i za kupanje u moru, sunčanje, sport, obilazak otoka… A baviti se glazbom i družiti u predivnom, slikovitom otočnome mjestašcu poznatom po kamenolomu i kvalitetnom kamenu neprocjenjivo je iskustvo.

Vesna Vrandečić