RAB JAZZ FEST – vrhunski (besplatni) glazbeni program na otoku sreće

Akademija Art

Za točno mjesec dana, kada većina turističkih destinacija polako utihne, na otoku Rabu početak rujna, ‘slavi’ se uz velikane jazz glazbe i bogati glazbeni program

5. rujna – 8. rujna 2019. – Otok Rab

Otok Rab, smješten u Kvarnerskom zaljevu u sjevernom Jadranu, pravi je raj za ljubitelje prirode i autentičnog otočkog ugođaja. Njegovu bezvremenu ljepotu prepoznali su davnih dana i Rimljani nazvavši ga Felix Arba ili „Sretni Rab“, a sa svojih 30 pješčanih plaža svakako spada u jedan od najposebnijih otoka Jadrana.

Rab posjetitelje privlači nasmijanim domaćinima, čudesnom prirodom otoka, no također i zanimljivom kulturnom ponudom.

Već četvrtu godinu zaredom otok Rab bit će domaćin iznimnom kulturnom događaju, u kojem se zvuk mora spaja s melodijama vrhunskih glazbenika i osvaja rapske pjace, trgove, uličice – od prekrasne ljetne pozornice parka Dorka, atraktivne Vile Antoniette do prostora ispod zvonika sv. Ivana Evanđeliste i rapskih trgova – RAB JAZZ FEST pretvara otok Rab u jednu veliku glazbenu pozornicu u kojoj uživaju i mladi i stari, i domaći i „strani“…tih nekoliko dana Otok Rab nije samo ‘otok sreće’ već ‘otok sreće, glazbe, plesa i smijeha’.

„Veselim se i jedva čekam da započne i ovogodišnji Rab Jazz Fest. Kao i svake godine do sada, radili smo pažljivo na odabiru programa i pokušali napraviti program koji će svaku večer ponuditi nešto različito i novo, što naša publika do sada nije imala priliku čuti. I ove godine je festival internacionalnog karaktera pa nam tako dolaze glazbenici iz Slovenije, Srbije, Italije, Amerike, Njemačke. Posebno me, nekako na osoban način, veseli gostovanje legendarnog trubača Duška Gojkovića, a tu je i Tamara Obrovac te nastup Vasila Hadžimanova, uz mnoge druge … Zaista jedva čekam da Rab živi glazbu ta četiri dana i da se na trgovima u gradu Rabu šire zvuci i note naših ovogodišnjih gostiju“ – izjavio je Bruno Mičetić, umjetnički direktor Rab Jazz Festa, uoči njegovog četvrtog izdanja.

Foto: I. Šubić

Kako bi u ponudi Rab Jazz festivala mogli uživati baš svi prisutni, ulaz na sva događanja je slobodan, za što su zaslužni Grada Rab i Pučko otvoreno učilište Rab, u čijoj se organizaciji i pod pokroviteljstvom održava ovaj uistinu poseban festival, uz sponzorstvo Valamar Riviere.

Next Post

Osvojili prvu nagradu publike na svjetskom festivalu vatrometa

Gospodari paljenja neba Mirnovec pirotehnika osvojili prvu nagrade publike na prestižnom svjetskom festivalu vatrometa Znamo svi kakve nam vatrometne čarolije znaju pripremiti naši majstori iz Samobora na Festivalu vatrometa na Bundeku i […]