RAB JAZZ FEST – vrhunski (besplatni) glazbeni program na otoku sreće

Za točno mjesec dana, kada većina turističkih destinacija polako utihne, na otoku Rabu početak rujna, ‘slavi’ se uz velikane jazz glazbe i bogati glazbeni program

5. rujna – 8. rujna 2019. – Otok Rab

Otok Rab, smješten u Kvarnerskom zaljevu u sjevernom Jadranu, pravi je raj za ljubitelje prirode i autentičnog otočkog ugođaja. Njegovu bezvremenu ljepotu prepoznali su davnih dana i Rimljani nazvavši ga Felix Arba ili „Sretni Rab“, a sa svojih 30 pješčanih plaža svakako spada u jedan od najposebnijih otoka Jadrana.

Rab posjetitelje privlači nasmijanim domaćinima, čudesnom prirodom otoka, no također i zanimljivom kulturnom ponudom.

Već četvrtu godinu zaredom otok Rab bit će domaćin iznimnom kulturnom događaju, u kojem se zvuk mora spaja s melodijama vrhunskih glazbenika i osvaja rapske pjace, trgove, uličice – od prekrasne ljetne pozornice parka Dorka, atraktivne Vile Antoniette do prostora ispod zvonika sv. Ivana Evanđeliste i rapskih trgova – RAB JAZZ FEST pretvara otok Rab u jednu veliku glazbenu pozornicu u kojoj uživaju i mladi i stari, i domaći i „strani“…tih nekoliko dana Otok Rab nije samo ‘otok sreće’ već ‘otok sreće, glazbe, plesa i smijeha’.

„Veselim se i jedva čekam da započne i ovogodišnji Rab Jazz Fest. Kao i svake godine do sada, radili smo pažljivo na odabiru programa i pokušali napraviti program koji će svaku večer ponuditi nešto različito i novo, što naša publika do sada nije imala priliku čuti. I ove godine je festival internacionalnog karaktera pa nam tako dolaze glazbenici iz Slovenije, Srbije, Italije, Amerike, Njemačke. Posebno me, nekako na osoban način, veseli gostovanje legendarnog trubača Duška Gojkovića, a tu je i Tamara Obrovac te nastup Vasila Hadžimanova, uz mnoge druge … Zaista jedva čekam da Rab živi glazbu ta četiri dana i da se na trgovima u gradu Rabu šire zvuci i note naših ovogodišnjih gostiju“ – izjavio je Bruno Mičetić, umjetnički direktor Rab Jazz Festa, uoči njegovog četvrtog izdanja.

Foto: I. Šubić

Kako bi u ponudi Rab Jazz festivala mogli uživati baš svi prisutni, ulaz na sva događanja je slobodan, za što su zaslužni Grada Rab i Pučko otvoreno učilište Rab, u čijoj se organizaciji i pod pokroviteljstvom održava ovaj uistinu poseban festival, uz sponzorstvo Valamar Riviere.