Skip to content

65. Splitsko ljeto – Robert Gojević izlaže u Galeriji fotografije Fotokluba Split

U okviru programa 65. Splitskog ljeta, izložbom ‘Face(s)&(F)aces’ splitskoj će se publici predstaviti poznati hrvatski fotograf, ilustrator, dizajner i urednik međunarodno priznatog fotografskog časopisa Blur Magazine Robert Gojević

Projektom Face(s)&Ace(s) Gojević započinje iznimno zanimljivo fotografske putovanje u zaboravljene i složene umjetničke procese kojima u maniri starih foto-majstora portretira ugledne osobe iz javnog i društvenog života u intimnost svog vlastitog doma/atelijera. Gojevićev ciklus, osim tehničke izvrsnosti, oku promatrača nudi tople, suptilno psihološki nijansirane portrete ljudi koji su u manjoj ili višoj mjeri dio umjetnikova privatnog života. Autorski koncept projekta istovremeno je i kritika konzumerizma i fotografske hiper-produkcije potencirane vizualnim senzibilitetom društvenih mreža i postmodernističkog koncepta pobjede slike nad riječju.

Kako ističe viša kustosica Draženka Jalšić Ernečić u predgovoru izložbi, umjetnost Roberta Gojevića precizno je promišljena kritika ”bolesti” suvremenog društva, površnosti vrednovanja umijeća i znanja kao i dominantne selfie i photoshop kulture današnjice.

Izložba se otvara u utorak, 6. kolovoza, u 20 sati, a u Galeriji fotografije Fotokluba Split možete je pogledati do 26. kolovoza.

Maja Prgomet

See also  Prolaznici - otvorena izložba Zorana Kolarića u Splitu