Ne morate razmišljati o voznom redu ako idete na dva kotača. U Križevcima su od sada i bicikli dio javnog prijevoza. Nakon uređenja i izgradnje pješačko-biciklističkih staza u sklopu projekta “Cyclo-Net – Širenje prekogranične cikloturističke mreže” osigurano je osam brdskih bicikala, od kojih su četiri – hibridna.

U gradu vjeruju da će vrlo brzo narasti potražnja za najmom. Na 300-tinjak označenih ruta kroz grad i okolicu sagrađena su i odmarališta. Namijenjeni su uglavnom turistima za lakše kretanje po gradu i upoznavanje znamenitosti.

  • Da turisti koji dolaze ovdje budu pokretniji u čemu će im ovi električni bicikli uvelike pomoći, ističe Olinka Gjigaš, direktorica Turističke zajednice.

Broj biciklista u gradu se povećava. Kako bi se sigurnije kretali, zasad je uređeno više od deset kilometara pješačko- biciklističkih staza.

  • Nastavljamo s projektiranjem i tražimo adekvatan natječaj za širenje staza, svakako želimo uključiti i ruralne krajeve, kaže Mario Rajn, gradonačelnik Križevaca.

Prije vožnje potrebno je javiti se Turističkom uredu grada. Bicikle je moguće unajmiti najviše na jedan dan, i to besplatno.

HRT