Skip to content

Frano Ivković slavodobitnik 304. alke

Slavodobitnik 304. Sinjske alke je alkar Frano Ivković iz Brnaza, koji je u tri utrke prikupio ukupno sedam punata. Imao je dva pogotka u sridu. Sve može, kazao je za HRT, zahvaliti svojoj Luni i mirnome galopu

Frano Ivković će ostati zapamćen i po tome što je osvojio jubilarnu 300. Sinjsku alku. Nakon pobjede je novinarima rekao s obzirom na to da je u prvoj utrci pogodio u jedan u sljedeće dvije utrke išao na sve ili ništa pa tako osvojio “dvi sride”.

Nakon održane alke u Alkarskim dvorima će biti održana Večer slavodobitnika prilikom čega će uzvanike prigodno pozdraviti predsjednik Viteškog-alkarskog društva (VAD) Stipe Jukić i gradonačelnica Sinja Kristina Križanac.

Tijekom Večeri slavodobitnika dodijelit će se plakete pobjednicima Bare Anti Zorici i Čoje Ivi Zorici i njihovim alkarskim momcima, ali i slavodobitniku 304. Sinjske alke i njegovom momku. Sve će završiti velikim vatrometom u čast slavodobitniku.

U Sinj su u ranim poslijepodnevnim satima stigli i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, ministar obrane Damir Krstičević, predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić, eurozastupnik iz redova Živog zida i predsjednik te stranke Ivan Vilibor Sinčić, saborski zastupnik Mosta Miro Bulj, saborska zastupnika HDZ-a Ljubica Lukačić, pomoćnik ministra u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Mladen Pavić te ugostitelj Pavo Jerković. Stigao je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Uvjerljivo najveći pljesak i poneke ovacije okupljenih pokupio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

https://www.youtube.com/watch?v=6r_m7iu3Rs8

Plenković je u Sinju poručio kako aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović neće u iduća dva dana službeno objaviti svoju kandidaturu za predsjednicu države, nego da će to biti nakon Sinjske alke i proslave Dana pobjede u Kninu.

“Nisam doživio da će to biti sada, nego nakon Sinja i Knina. To neće biti sutra”, kratko je kazao premijer Plenković.

Predsjednica Grabar Kitarović ranije je najavila da će to “sigurno biti nakon proslave Dana pobjede i obilježavanja Oluje”.