Priprema:

  1. Kekse sameljite u mlincu za orahe pa im dobro umiješajte cimet i rastopljeni maslac. Ovu smjesu zatim utisnite na dno pravokutne posude za pečenje dimenzija otprilike 18×28 cm. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C 10-15 minuta, dok ne poprimi malo tamniju boju na površini.
  2. Ručnim mikserom dobro izmiješajte svježi krem sir, šećer te sok i naribanu koricu jednog limuna. Zatim umiješajte jaja, ali pazite da ih ne miksate dugo, potrebno ih je samo lagano povezati s ostalim sastojcima.
  3. Smjesu s krem sirom prelijte preko ohlađene podloge s keksima pa na vrh posipajte smrznute borovnice. Pecite na 170°C oko 35 minuta. Kada smjesa s krem sirom počne lagano kipjeti u sredini kolača, cheesecake izvadite iz pećnice.
  4. Nakon što se ohladi na sobnu temperaturu, cheesecake držite barem još 4 sata u hladnjaku. Režite ga na četvrtaste oblike.

Sastojci recepta

6 osoba

150 gLedo Borovnice
150 gintegralnih keksa
100 gmaslaca, rastopljenog
1/4 žličicecimeta
500 gsvježeg krem sira
2jaja
1 velikilimun
100 gšećera

autor Ledo