Skip to content

Dječja likovna radionica u Popovači

Postoji li išta ljepše od radosnih dječjih lica?

Još jednom smo se uvjerili da dječja mašta, iskrenost i spontanost su poseban izvor originalnosti te ukoliko im se ponude novi izazovi, njihova kreativnost nema granica. Zahvaljujući TZ Grada Popovača koja je osigurala likovni materijal, mali popovački umjetnici uz asistenciju starijih kolega iz PULS-a „Moslavački štrk“ su prostor glavnog popovačkog trga pretvorili u nesputan urnebesan svijet boja.

Mali kreativci su služeći se likovnom tehnikom monotipije istraživali su na svoj način sklad boja i oblika preslikavajući na papir svoj bogat unutarnji svijet i intuitivno nam otkrivajući snagu dječjeg stvaralaštva. Družeći se s bojama u društvu svojih prijatelja odličan je način da djeca razvijaju osjećaj sigurnosti, jačaju samopouzdanje i samostalnost. Posječenost jučerašnje likovne radionice u Popovači je još jedan pokazatelj potrebe za učestalijim organiziranjem programa dječjeg stvaralaštva.

Popovački mališani su s oduševljenjem sudjelovali u likovnom projektu monotipije, pokazujući izrazitu znatiželju za učenjem nečeg novog, istražujući nove mogućnosti izražavanja i istovremeno se dobro zabavljati. Za pohvalu je poticaj TZ grada Popovača da omogućava realizaciju projekata koji unaprjeđuju kvalitetu slobodnog vremena djece i mladeži, putem kojih se razvija njihov osjećaj za umjetnost, a ujedno kreativno provode svoje ljetne praznike.

Vidljivo zadovoljstvo malih učesnika likovne radionice koje se izčitalo na njihovim veselim licima i šarenim prstićima bila je najljepša nagrada članovima PULS-a „Moslavački štrk“ za njihov trud jer su ostvarili svoj cilj u nastojanju da kod djece nastoje razviti pozitivan stav prema estetskim vrijednostima likovnoga rada.

Marija Pukec-Žigić