LONDON: IZLOŽBA COME TOGETHER-NUIĆ-VUČKOVIĆ-NUIĆ

Londonska izložba u Camden Image galeriji pod nazivom Come Together predstavlja preko 30 djela

U ponedjeljak 28. srpnja u Camden Image galeriji u Londonu otvorena je izložba troje hrvatskih autora – akademske slikarice dr.art. Dragane Nuić-Vučković i akademskog kipara prof. Nikole Vučkovića koji žive u Širokom Brijegu i profesori su na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru te dizajnerice umjetničkog nakita Fani Nuić s diplomom Instituta za dizajn nakita u New Yorku i s trenutnom adresom u Khobaru, Saudijska Arabija

Izložba pod nazivom Come Together predstavlja preko 30 djela: kolaža, digitalnih slika-printova na platnu te reljefnih ogrlica rađenih 3D olovkom, i prikaz je različitih likovnih ostvarenja triju različitih osobnosti, čija djela, iako na prvi pogled različita, imaju poveznicu u neobuzdanom stvaralačkom impulsu i dobro zajedno egzistiraju.

Kolaži prof. Nikole Vučkovića nastajali su kao skice za skulpture, ali su samostalna likovna djela dinamičnih organskih kompozicija, do onih jednostavnih konstruktivističkih. Neobični modni dodatci Fani Nuić inspirativno polazište imaju u Nikolinim kolažima i više su od modnog dodatka. Imaju skulpturalnu dimenziju od linijski istanjenih formi maštovitih oblika i neobičnih naziva. Digitalne slike Dragane Nuić-Vučković printane na platnima prikazuju bazična emocionalna stanja zaigranih likova u shemi dječjeg crteža i u nadrealnim  situacijama i atmosferi ludičke zaigranosti.

 Izložbu je otvorila vlasnica galerije Elena Chimonas, a događaju je prisustvovao i savjetnik Konzulata Republike Hrvatske u Londonu gospodin Domagoj Rogulj.