Putujte u Moskvu od 2. do 6. listopada

Naša ranija putovanja vodila su nas u prekrasni Sankt Peterburg, nekadašnju prijestolnicu Rusije, zatim su neki od vas s nama putovali u interesantni Sibir i doživjeli u okolici Bajkala pregršt neponovljivih iskustava.

Sada vas pozivam na višednevni posjet i razgledavanje veličanstvene Moskve. Termin putovanja je od 2. do 6. listopada 2019. (srijeda – nedjelja)

Letimo iz Zagreba direktnim letom u Moskvu. Upoznat ćemo se sa znamenitostima Moskve u pratnji naše izvrsne, nove vodičice, inače Moskovljanke.

Steći ćemo dojam o značaju i veličini ovog velegrada za koji kažu da nikad ne spava, koji privlači poslovne ljude, umjetnike, sportaše i milijune turista godišnje, koji vrijedi vidjeti i doživjeti.

Molim vas da pogledate program putovanja u prilogu i javite mi zanima li vas predloženi program i želite li nam se pridružiti na ovom putovanju (da vas mogu dalje kontaktirati, slati informacije…).

Lijepi pozdrav,
Karolina Bartulović
Fortuna-ART udruga likovnih umjetnika
Braće Domany 8
10000 Zagreb
tel: 01/ 3844 225

PROGRAM

Putovanje u Moskvu, 5 dana avionom, 2-6. 10. 2019.

Red letenja:
SU 2041:           ZAGREB             MOSKVA           13:05   17:05SU 2040:           MOSKVA          ZAGREB             10:10   12:35

1. dan ZAGREB –MOSKVA (13 milijuna stanovnika) – srijeda

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u 11.00 h. Prijava za let. Polijetanje zrakoplova za Moskvu na izravnoj Aerflotovoj liniji SU2041 u 13.05 h. Očekivano slijetanje u 17.05 h, obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz do grada. Vožnja busom uz kraći panoramski razgled grada. Prijava i smještaj u sobe.

Jednosatna plovidba kanalima i rijekom Moskvom koja pruža priliku doživjeti veličinu, raskoš, sjaj i ljepotu arhitekture grada iz drugačije perspektive.

Večera u restoran u centru grada.

Razgled najljepših metro stanica

2. dan MOSKVA – razgled grada – četvrtak

Doručak. Odlazak na cjelodnevni kombinirani razgled grada: panoramska vožnja i šetnja po jednoj od najvećih i najbogatijih prijestolnica svijeta: Posjetit ćemo velebni Crveni trg – najpoznatiji moskovski gradski trg, na njemu je Lenjinov mauzolej te najfotografiranija crkva u Moskvi, Katedrala Sv. Vasilija Blaženog koja je sad muzej. Na trgu se nalazi i najraskošnija moskovska robna kuća  – GUM sa trgovinama i šarmantnim kafićima. Razgled Teatralnog trga i čuvenog Boljšoj teatra, crkva Hrista spasitelja, Lubianka – bivša zgrada KGB-a, a danas središte FSB-a. Prošetat  ćemo kroz ulicom Tverskaja koja je danas najpoznatija moskovska ulica prepuna raznih svjetski poznatih trgovina i restorana. Nastavak razgleda grada: Novodjevičanski samostan, Kutuzovski prospekt, Park Pobjede, čuveno moskovsko sveučilište Lomonosov. Odlazak do najljepšeg moskovskog vidikovca, Vorobjevi Gori odakle se pruža prekrasan pogled na rijeku Moskvu  i sam grad.

Ručak

Muzej kozmonautike i šetnja po VDNH – jedno od najvećih izložbenih kompleksa na svijetu. VDNH se sastoji od 250 izložbenih paviljona posvećenim određenim ruskim republikama ili određenim područjima privrede, znanosti i tehnike, od kojih je gotovo svaki remek djelo arhitekture. Nakon razdoblja ovo pejzažno-arhitektonsko čudo obnovljeno je i vraćen mu je sjaj i prijašnja namjena.

Navečer, fakultativno odlazak na predstavu rusku folklornu večer što je prilika za upoznavanje s kulturnom tradicijom Rusije kroz melodične narodne pjesme i plesove u izvedbi folklornih ansambala. Ili po želji odlazak u kazalište.

3. dan MOSKVA – petak

Vođeni razgled Boljšoj teatra u trajanju od jednog sata. Stručno vođenje je na ruskom i engleskom jeziku – svaka grupa uključuje 15 ljudi. Obilasci su s početkom u 11:00 i 11:30.

Sergejev Posad – višesatni izlet u najpravoslavnije mjesto u Rusiji – ručak – povratak predvečer. Sergejev Posad udaljen je cca 1 sat vožnje od Moskve, gdje se nalazi prekrasan pravoslavni samostan Trojstvena lavra svetog Sergeja. Samostan je poznat  po velikoj zbirci ikona te se u samostanskom tlu nalaze posmrtni ostaci Borisa Godunova koji je vladao zemljom nakon vladavine Ivana Groznog.

4. dan MOSKVA – subota

Kremlj i oružana palača Kremlj je povijesno utvrđeno središte Moskve.  Kremlj služi i kao službena rezidencija predsjednika Ruske Federacije. Najviši je toranj Spaskaja (71 m) iz 1625. godine. U sklopu Kremlja se nalaze čak 3 katedrale. Najpoznatija je Uspenska Katedrala u kojoj su krunjeni svi moskovski kraljevi. U sklopu Kremlja se također nalazi i najveće zvono na svijetu – veliko carsko zvono, i najveći top na svijetu, Arsenal i neorenesansna oružarnica koja je pretvorena u muzej državnog znakovlja i dijamanata.

Tretjakovska galerija – jedan je od najvećih muzeja na svijetu i nezaobilazna riznica ruske umjetnosti u kojoj se čuvaju djela ruske umjetnosti nastala u vremenu od 11. st. do danas.

Muzej Borodinske bitke – na spomen na pobjedu u ratu protiv Napoleonove vojske 1812. Panorama „Borodinske bitke” sadrži oslikano platno postavljeno u krug, plan bitke i posebno osvjetljenje koje ostavlja dojam kao da se likovi kreću.

5. dan MOSKVA – nedjelja

Doručak u 6:30 h, odjava iz hotela, polazak na aerodrom u 07:00 sati prijevoz u zračnu luku Šeremetjevo odakle je let u 10:05 h očekivani dolazak u Zagreb je u 12:35 h.

Okvirna cijena aranžmana po osobi: 6.600 kn, a uključeni su:

  • 4 noćenja s doručkom i ručkove u sklopu programa
  • avionske karte s uključenim zrakoplovnim pristojbama   
  • viza i osiguranje
  • organizacija puta

Po osobi je dozvoljeno ponijeti 1 komad prtljage (max. 23 kg) i 1 komad ručne prtljage (max. 8 kg).

Izleti i ulaznice

U Boljšoj teatru je 2. i 3. listopada u 19 h na programu baletna predstava Hedda Gabler, prema drami Henrika Ibsena, nastupaju plesači norveškog Nacionalnog kazališta opere i baleta (u sklopu međunarodnog festivala); cijena ulaznica od 250 do 280 kn. Dana 4. i 5. listopada u 19 h na programu je balet Ivan Grozni, remek-djelo Sergeja Prokofjeva, cijena karte je od 530 do 1500 kn.

Sergiev Pasad – cjelodenvni izlet s vodičem: 50 € –         

Kremlj – izlet s vodičem + ulaznica + muzej Oružarnica: 45 € –    

Navedeni iznos od 6.600 kn moguće je platiti u tri rate. Prvu ratu od 1.500,- kuna treba uplatiti najkasnije do 15. kolovoza. Drugu ratu oko 1. rujna, a treću ratu do kraja rujna.