Skip to content

23. KONJANIČKI MARATON ARAPSKIH KONJA – POZNATI JAHAČI

Tradicionalno pod sloganom “Tradicija prošlosti – potreba budućnosti” u spomen žrtvama Domovinskog rata, 5. kolovoza na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja započinje 23. poznati konjanički maraton arapskih konja

Pokrovitelj je Grad Popovača. Do 10. kolovoza šest jahača, članova Udruge uzgajivača arapskih konja Moslavine iz Volodera jahat će južnim obroncima Moslavačke i Zagrebačke gore s noćenjima u planinarskim domovima i na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Potom će uslijediti zahtjevna dionica na vrh Sljemena.

Poseban pozdrav nakon Medvedgrada konjanici će u četvrtak 8. kolovoza u 11 sati uputiti građanima Zagreba na Trgu bana Josipa Jelačića. Projahat će i središnjim dijelom metropole. Nakon Zagreba, uz obalu Save, jaši se do arheološki vrijednog Ščitarjeva, a potom do Trebarjeva Desnog rodnog mjesta braće Radić. Završna dionica je Lonjskim poljem do Volodera.

U sedlu će biti Željko Petters, vođa konjanika, Domagoj Petters, Matilda Glibo, Katja Biondić, Marko Cvetičanin, Tanja Petters Stanić. Logistiku čine: Željko Junković, Višnja Široki i Daniel Nebojan. Organizacijska potpora maratonu su Udrugu dragovoljca i veterana Domovinskog rata Kutina i Ogranak Matice hrvatske u Kutini.

Matea Jalžečić