Oštar odgovor Damira Kajina Zoranu Milanoviću

Bivši saborski zastupnik Damir Kajin oštro je na Facebooku odgovorio Zoranu Milanoviću nakon što je on u intervjuu za Hinu rekao da je spreman preuzeti odgovornost što je 2013. SDP kandidirao Kajina za župana, ocijenivši da SDP na tim lokalnim izborima ne bi ni prešao prag u Istri da on nije nosio listu te stranke 

Damir Kajin svojom je objavom reagirao na Milanovićev intervju, u kojem je, među ostalim, izjavio da je spreman preuzeti dio odgovornosti i krivnje, i velike ako treba, za to što je te godine upravo Kajina SDP kanddirao za istarskog župana.

– Namjere nisu bile zle, to je bilo doduše daleko, 2013. godine, kada je cijela stvar izmakla kontroli. S Kajinom sam i danas dobar, premda on i dalje u svom stilu zna svašta reći, no nisam vjerovao da će se to razviti u takav sukob. Tu je, ne iz mojih usta, nekoliko puta prijeđena granica političke korektnosti, no ovom prilikom mogu reći da mi je žao zbog toga, poručio je Milanović u intervjuu.  

Kajin je, pak, pozvao Zorana Milanovića da “prestane sliniti kada razgovara s IDS-om te da pokaže bar malo karaktera kada nije u stanju trunku ponosa i dostojanstva”.

– Ne ponizuj se. Ti znaš da vam ja na lokalnim izborima 2013. nisam nosio listu da tvoj SDP ne bi prošao prag u Istri. Ti znaš da je tada SDP zbog moje naivnosti dobio 400 posto više no što je ikada prije i što će ikada poslije dobiti u Istri. Ti znaš da tada dvije trećine tvojih SDP-ovaca nije htjelo glasati za mene, jer su bili privjesak IDS-a od čijih su mrvica živjeli, napisao je Kajin. 

Dodao je da je tada “presudio Vaso iz HDZ-a koji je tražio da se glasa za Flega jer će im IDS uslugu vratiti”. 

– I tako bi, poručio je Kajin.

Također je ustvrdio da kao premijer, u slučaju tvornice Cimos, koja je tada bila u velikim problemima, Milanović nije htio ništa poduzeti.

– Pričao mi je član SDP-a, ali ne samo meni, što si mu rekao kada su te pitali za Cimos? Neka propadnu. Ionako će radnici već sutra pronaći posao. Valjda u Italiji? Priznajem, kao predsjednik Vlade bio si “skroman”, ali, prema Istri izuzetno galantan – opća bolnica, odvodnja, cestogradnja, napisao je Kajin u objavi zamolivši Milanovića  da “prestane govoriti o  Uljaniku i 3. maju” jer, kako je naveo,  “o tome ne zna ništa”. 

– Ti o tome ne znaš ništa. A ja ću te podučiti – kao što Istru nitko nije pokrao izvana, tako su i Uljanik uništili Puležani, a ne oni preko Učke, poručio je Damir Kajin predsjedničkom kandidatu Zoranu Milanoviću.  Autor: M.Š./Hina