Skip to content

Sabor dao potporu novim ministrima, svi prisegnuli

Sabor je izglasao povjerenje Davoru Božinoviću za mjesto potpredsjednika Vlade za vanjske i europske poslove i ljudska prava, Zdravku Mariću za funkciju potpredsjednika Vlade, Gordanu Grliću Radmanu za dužnost ministra vanjskih i europskih poslova, Ivanu Malenici za dužnost ministra uprave, Mariji Vučković za ministricu poljoprivrede, Marku Paviću za ministra regionalnog razvoja i fondova EU-a, Mariju Banožiću za ministra državne imovine, Vesni Bedeković za ministricu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Budući da je tek u 18 sati završila rasprava na Odboru za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo o predloženom novom ministru rada i mirovinskog sustava Josipu Aladroviću, Sabor mu je dao potvrdu tek oko 18.35.

Na početku plenarne sjednice Hrvatskog sabora Božo Petrov (MOST) zatražio je stanku, a potom i predsjednik SDP-a Davor Božinović. Na ovoj izvanrednoj sjednici Sabora samo se glasovalo o novim ministrima i dvojici potpredsjednika u hrvatskoj Vladi. Tomu su prethodile sjednice sedam matičnih saborskih odbora na kojima je premijer Andrej Plenković predstavio kandidate za nove članove svoga kabineta. Autor: D.M./S.M./HRT