Otvoren Zagreb Crafts Shop

Zagreb Crafts Shop, projekt je Obrtničke komore Zagreb i Udruženja obrtnika grada Zagreba i kao takav prvi je crafts shop u Zagrebu, ali i u Hrvatskoj koji će na jednom mjestu ponuditi unikatne rukotvorine zagrebačkih obrtnika i obrtnika s područja Zagrebačke županije, s ciljem promocije i popularizacije tradicijskih i umjetničkih obrta

Zagreb Crafts Shop službeno je otvoren u utorak, 16. srpnja, u 18 sati, u pasažu Obrtničke komore Zagreb, na adresi Ilica 49

Na svečanom otvorenju prisustvovali su predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Drago Prgomet, izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra Darka HorvataAna Mandac, predsjednik Hrvatske obrtničke komore- Dragutin Ranogajec, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije- Damir Fašaić, gradonačelnici, načelnici, ravnatelji obrtničkih strukovnih srednjih škola, predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza Šabić, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar uz članove Predsjedništva, Upravnog i Nadzornog odbora Obrtničke komore Zagreb, predstavnici obrtničkih komora iz drugih županija i brojni obrtnici i obrtnice koji su svojim prisustvom podržali otvaranje Obrtničke komore Zagreb. Naknadno se svečanosti pridružio i gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić.

Svečani program vodila je odlična Mila Elegović.

U svom pozdravnom govoru, predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić, pozdravio je sve nazočne otvorenju “prvog i jedinog Crafts Shopa” te je naglasio samu važnost projekta. Zadovoljan je što je ovaj projekt jedan od načina na koji Obrtnička komora Zagreb može pomoći obrtnicima koji nemaju svoje trgovine.

Zagreb Crafts Shop, projekt je Obrtničke komore Zagreb i Udruženja obrtnika grada Zagreba i kao takav prvi je crafts shop u Zagrebu, ali i u Hrvatskoj koji će na jednom mjestu ponuditi unikatne rukotvorine zagrebačkih obrtnika i obrtnika s područja Zagrebačke županije, s ciljem promocije i popularizacije tradicijskih i umjetničkih obrta.

Zagreb Crafts Shop je nastavak, već ranije započete uspješne digitalne platforme Zagreb Crafts. Naime, putem ove platforme više od 100 obrtnika nudi mogućnost online kupnje svojih vrijednih i visokokvalitetnih proizvoda, a koji će od sada, građanima grada Zagreba, kao i brojnim turistima, biti dostupni i u ovoj, novouređenoj trgovini, smještenoj ovdje, na ovoj atraktivnoj lokaciji u samom središtu našeg Grada, u pasažu Matice hrvatskih obrtnika.

Otvaranjem ovog izložbeno prodajnog prostora na atraktivnoj lokaciji u strogom centru grada, obrtnici na jednom mjestu pružaju pregled zanatskih vještina i umijeća te unikatan dizajn materijala i rukotvorina. Zagreb Crafts Shop trenutno okuplja radove 25 obrtnika iz Zagreba i Zagrebačke županije, a koje možete razgledati svakim radnim danom od 10 do 18 sati i subotom od 10 do 14 sati.

Svaki rad izložen u trgovini, odlikuje visoka estetska i kreativna rješenja pa se tako može vidjeti ali i kupiti umjetnički izrađen nakit, unikatne haljine, jedinstvene torbe i novčanike, suvenire s motivima Zagreba, različite cvjetne dekoracije, ručno šivane bilježnice, svijeće, ukrase, kao i druge brojne rukotvorine. Ovaj projekt predstavlja još jedan iskorak i značajan pomak u promicanju zagrebačkih obrtnika i obrtnika zagrebačke županije i njihovih proizvoda, te na ovaj način upotpunjuje turističku ponudu na što su obrtnici kao i Obrtnička komora Zagreb izuzetno ponosni.

Svečanom ugođaju na otvorenju doprinijele su i glazbene točke sopranistice Danijele Pintarić u pratnji klavijaturista Josipa Cvitanovića.

autorica: Ljubica Novak

U nastavku pogledajte fotografije autora Renata Habulina!