Skip to content

Održana likovna kolonija LIKA U SRCU

U općini Udbina od 11. do 13. srpnja održana je međunarodna likovna kolonija LIKA U SRCU 2019, koja je ove godine uz umjetnike iz Hrvatske ugostila i slikare iz Slovenije te Bosne i Hercegovine

Pokrovitelj ovogodišnje likovne manifestacije je SKD Prosvjeta u suorganizaciji s PULS Moslavački štrk. Iako je po površini ova lička općina treća u Hrvatskoj, ali s vrlo malim brojem stanovnika, svijetli je primjer međunacionalne sloge što su pokazali srdačnom dobrodošlicom i domaćinskom gostoljubivošću u tri dana trajanja likovne kolonije. Dočekani ličkim gastronomskim specijalitetima, sudionici likovne kolonije započeli su s radom u prostoru SKD Prosvjeta gdje ih je došao pozdraviti i načelnik općine Udbina Josip Seuček, zahvalivši umjetnicima na dolasku i željom da im boravak protekne što ugodnije.

U znak dobre kulturne suradnje predsjednica PULS-a Moslavački štrk, Marija Pukec Žigić poklonila je posebno dizajnirane majice udruge s porukom prijateljstva načelniku Općine, zamjeniku načelnika Milanu Uzelcu te predsjednici SKD “Prosvjeta” Tatjani Čanković. Višednevno umjetničko druženje u okružju prirodnih ljepota Like pridonijelo je bogatom likovnom izričaju nastalih radova, inspiriranih prirodnom i etno baštinom ovoga kraja. Uživanju u slikanju, ljubavi zbog koje su umjetnici i došli, pridružila su se i udbinska djeca te dodatno oplemenila radost druženja.

Posebna čarolija prijateljskog druženja u Lici je što je ukazana čast da “Moslavački štrki” budu “kumovi” divnoj maloj družbi, podmlatku SKD Prosvjeta iz Udbine – nadjenuvši im ime CUKRICE i time osnažili daljnju suradnju.

Sudionici međunarodne likovne kolonije “Lika u srcu” Udbina 2019. su: Boža Jambrek, Stanka Novković, Dobrila Vein, Branka Vrbanić, Marija Božić, Željko Breka, Željana Koljanin, Hazim Talić, Dijana Mlinarić Daić, Marija Milošević, Hajrudin Osmanagić, Borislav Tutić i Marija Pukec Žigić

Izložba od 25 likovnih radova nastalih na koloniji “Lika u srcu” ostati će trajna vrijednost koja će oplemeniti prostor SKD „Prosvjeta“ Udbina.

Slikari PULS-a „Moslavački štrk“ svojim sudjelovanjem na brojnim likovnim manifestacijama te organizacijama kulturnih događanja doprinose širenju kulturnih kontakata, promoviranju povijesnih i kulturnih vrijednosti te promidžbi hrvatske kulture.

See also  9. Likovna kolonija u Hlebinama (Video)
mala retrospektiva