Zašto Bog dopušta patnju?

Augustyn Pelanowski

Ovo je knjiga koja će baš za čitatelje osobno interpretirati Božju i nepogrešivu biblijsku poruku, voditi ih korak po korak, kao za ruku, putem, na kraju kojega se nalazi njihova osobna svetost. Svakako svetost u kršćanskom smislu, bez imalo popuštanja i licemjerja, a to znači u jako zahtjevnom obliku.

Čitanje ove knjige u sebi nosi određeni rizik. Zapravo u njoj nećete naći nikakve kompromise, nećete razmišljati o slabostima drugih, nećete nikoga ocjenjivati, uspoređivati sa sobom, nego ćete cijelo vrijeme slušati kakav si Ti… Hoćete li to izdržati? Jeste li spremni čitajući ove stranice, polako, kirurškom preciznošću otkrivati svoju nutrinu? Štoviše, ako budete išli ovim putem možda ćete srušiti tvoj dosadašnji svijet, okrenuti se naglavačke vaša hijerarhija vrijednosti. Treba lude ljubavi, čvrsto ukorijenjene u Bogu, da se dobrovoljno odluči primiti križ svoga života. Odluka je na Vama!

Otac Augustyn  (Petar)  Pelanowski, rođen je 1963. u Ostrowcu Šwietokrzyskim (Poljska). Pripada redu pavlina. Omiljeni je propovjednik, voditelj karizmatskih seminara i duhovnih vježbi, autor nekoliko knjiga, slikar… Odgojitelj je mnogih generacija pavlinskih zvanja kao duhovnik u pavlinskoj bogosloviji u Krakovu. Vrstan je poznavatelj Svetog pisma, kojemu tumači mističnu stranu. Široj javnosti postao je poznat nakon angažmana u obraćenju poznatih poljskih rock-glazbenika, povezanih s varšavskim anarhističkim podzemljem. Osnovao je i vodio nebrojene molitvene zajednice. U rodnoj Poljskoj kruže tisuće nosača zvuka s propovijedima ovog nadarenog svećenika propovjednika. Sve njegove knjige, zaslugom hrvatskih pavlina, prevode se na hrvatski jezik. Autor je knjiga Sedmo poglavlje: molitva za unutarnje ozdravljenje (2001.), Zvijer i prorok (2003.), Slobodni od nemoći(2004.), Odlasci (2008.), Duhovni vođe (2009.) i Josipov san (2010.).

Nakladnik: Figulus