Skip to content

U Berlinu predstavljen projekt Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture

U Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu, 11. srpnja 2019. godine, na konferenciji za medije pred četrdesetak njemačkih novinara i turističkih djelatnika, u suradnji Hrvatske turističe zajednice, Veleposlanstva RH u Berlinu i TD Rijeke 2020, predstavljen je program projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture te grad Rijeka kao nova uzbudljiva turistička destinacija

Veleposlanik RH u Njemačkoj g. Gordan Grlić Radman istaknuo je važnost predsjedanja RH Europskim vijećem koje koincidira s godinom u kojoj će Rijeka nositi titulu Europske prijestolnica kulture. Važno je spomenuti da prvi puta u povijesti ista zemlja predsjeda Vijećem Europske unije i ima prijestolnicu kulture. Veleposlanik je rekao kako projekt Europske prijestolnice kulture povezuje građane svih europskih zemalja i Europu čini snažnijom pred čitavim svijetom.

Irena Kregar Šegota, direktorica partnerstava i komunikacija Rijeke 2020, predstavila je projekt Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture istaknuvši kako je Rijeka je jedini hrvatski grad koji ravnopravno stoji uz velike i uspješne europske gradove koji su do sada nosili prestižnu titulu Europskih prijestolnica kulture. Povijest i kultura Rijeke i njenih stanovnika postaju poznate čitavoj Europi, a zahvaljujući projektu Europske prijestolnice kulture, kad Europa pomisli „Hrvatska“ – pomislit će na Rijeku i riječku regiju, dodala je Kregar Šegota.

Romeo Draghicchio, direktor predstavništva HTZ-a u Njemačkoj, predstavio je trendove i novosti u hrvatskoj turističkoj ponudi, a Dominik Damiš, voditelj marketinga Turističke zajednice grada Rijeke, govorio je o turističkoj ponudi u gradu Rijeci i sinergiji turizma i kulture u kreiranju suvremene destinacije za kulturni turizam.

Nela Simić