Maja Kuhar podržana za predsjednicu komisije za kontrolu državnih milijardi

Predlaže se, kako je objavio i portal Direktno, razrješenje dosadašnjeg predsjednika Gorana Matešića, zamjenice predsjednika Nelice Vidić te članova Alice Brandt, Gorana Bukvića i Dragice Markanović. Za novu predsjednicu predložena je Maja Kuhar, za zamjenicu predsjednice Nelica Vidić, a za članove Zvonimir Jukić, Alice Brandt i Danijela Antolković

Saborski klubovi HDZ-a i HNS-a podržali su u četvrtak prijedlog da se predsjednicom Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave imenuje Maja Kuhar, za zamjenicu predsjednice Nelica Vidić, a za članove komisije Alice Brandt, Zvonimir Jukić i Danijela Antolković.

Njihovo znanje i iskustvo ojačat će rad i donošenje odluka komisije, samostalnog i neovisnog tijela nadležnog za rješavanje o žalbama u postupcima javne nabave, koncesija i javno-privatnog partnerstva, istaknula je Branka Juričev Martinčev (HDZ).

Kandidati, naglasila je, imaju velika znanja i široko iskustvo u postupku javne nabave, a njihovo će imenovanje, očekuje, pridonijeti brzini i kvaliteti rješavanja predmeta.

Zadovoljni smo predloženim kandidatima, svi imaju iskustvo u području javne nabave, dodaje Stjepan Čuraj (HNS), uvjeren da će kandidati svoj mandat “sigurno” kvalitetno odrađivati.

Komisija ima devet članova, predsjednika, dva potpredsjednika i šest članova čiji mandat traje pet godina. Bojan Fras i Michael Faulend ponovo su kandidati za viceguvernera HNB-a.

Bojan Fras i Michael Faulend iskusni su, stručni i kvalitetni kandidati za još jedan šestogodišnji mandat viceguvernera Hrvatske narodne banke (HNB), istaknula je HDZ-ova Grozdana Perić u raspravi o imenovanju dvojice viceguvernera kojima je mandat istekao 5. srpnja.

Viceguvernere HNB-a imenuje Hrvatski sabor na prijedlog svog Odbora za izbor i imenovanja te prethodno mišljenje Odbora za financije i državni proračun. O navedenim kadrovskim rješenjima još treba odlučiti Sabor. Autor: T.D./Hina

Tko je nova predsjednica

Maja Kuhar završila je, inače, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, položila pravosudni ispit te sudjeluje kao redoviti predavač na programima usavršavanja u području javne nabave. Trenutno radi kao zamjenica državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu.

Radno iskustvo stekla je radom u odvjetničkom uredu, u Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave, u Ministarstvu socijalne politike i mladih kao glavna savjetnica ondašnje potpredsjednice Vlade i ministrice Milanke Opačić te u Središnjem državnom uredu za središnju javnu nabavu kao načelnica Sektora za pravne poslove i upravljanje ugovorima i okvirnim sporazumima, te da bi potom postala zamjenica državnog tajnika.

Maja Kuhar živi u izvanbračnoj zajednici sa zamjenikom ravnateljice USKOK-a Sašom Manojlovićem koji  je poznat iz postupaka protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u aferi Bundekfest, zatim dugogodišnjeg HDZ-ovca ‘Božidara Kalmetu’ u aferi ‘Remorker’, ‘HPB Bankomat’ i drugih i cijelo vrijeme je formalno nestranačka osoba. direktno.hr