Olimpijska pobjednica u bacanju koplja, 24-godišnja Sara Kolak zauzela je četvrto mjesto na međunarodnom atletskom mitingu u Luzernu održanom u utorak hicem od 64.35 metara

Kolak, koja se nakon dvogodišnje stanke vratila natjecanjima prije dva tjedna pobjedom u Ostravi,  je u Luzernu bacila na razini svog najboljeg rezultata sezone, odnosno samo 10 centimetara manje nego kada je 20. lipnja pobijedila na “Zlatnoj sprinterici”

Slavila je Australka Kelsey-Lee Barber s drugim najboljim rezultatom sezone u svijetu od 67.70 metara, što je za samo dva centimetra slabije od tri mjeseca starog dometa Kineskinje Huihui Lyu, drugo mjesto zauzela je Bjeloruskinja Tatjana Haladovič sa 66.18m, a treće Njemica Christin Hussong sa 64.62m.

U Luzernu je u skoku u dalj nastupio i trenutačno najbolji hrvatski predstavnik u toj disciplini Sanjin Šimić, ali je sa skokom od 7.23 metara zauzeo posljednje 10. mjesto. Šimić je ostvario 72 centimetra slabiji skok od svog najboljeg rezultata sezone kojega je postavio u Mariboru 12. lipnja.

Pobijedio je Južnoafrikanac Ruswahl Samaai sa 8.18m ispred sunarodnjaka Zarcka Vissera sa 7.91m i Nijemca Fabiana Heinlea sa 7.81m.

Leave a Reply