Mladi kantautor Mislav Gleich, koji stvara pod imenom Paladin, svojim prvijencem “Lennie Bold” otvara put na domaćoj glazbenoj sceni osebujnim glazbenim izričajem

Mislav Gleich (umjetničko ime Paladin) nedavno je objavio pop/rock pjesmu pod nazivom “Lennie Bold” (registrirana u ZAMP-u). Aranžer je Antonino Šimić, mladi glazbenik koji je dobio već 10 nominacija za Porina, a autor teksta i glazbe je Mislav Gleich. Pjesma je catchy i poprilično vesela. Inače, Mislav je student na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, studira komparativnu književnost i anglistiku. Mimo glazbe, bavi se i pisanjem te je lani izdao dva romana (Nikolay Vasilevsky i Samostan Craven Hill). Nedavno je Akademija Art objavila njegovu kratku priču pod nazivom Bizarna smrt časne Antonije.

Lako melodijski pamtljiva “Lennie Bold” u sebi nosi tešku priču o nesretnoj starici. Naime, riječ je o usamljenoj gospođi Bold kojoj protagonist u pjesmi želi pomoći i otkriti kakvu bol ona nosi u sebi. Saznaje se kako je njezina prošlost obilježena tragičnim samoubojstvom njezinog jedinog sina, a protagonist pjesme pokušava je utješiti i biti joj oslonac.

Mladom zagrebačkom kantautoru glazbena su inspiracija prvenstveno Beatlesi, Bijelo dugme i Simon & Garfunkel, a utjecaje možemo osjetiti u vrlo catchy melodiji koja iza sebe nosi tešku, društveno bitnu temu. Glazba se ne doživljava samo kao zabava, već kao medij za prijenos značajnije poruke koja ima potencijal potaknuti publiku na promjenu i kritičko razmišljanje.

Nadalje, Gleich se izdavanjem dvije knjige već profilirao kao mlada nada na koju vrijedi obratiti pozornost, čime je i zaslužio poticajna sredstva Ministarstva kulture za umjetničko stvaralaštvo.

Svojim posebnim stilom umjetničkog izražavanja, što se može vidjeti u njegovoj glazbi, ali i knjigama Nikolay Vasilevsky koja je opisana kao kritika suvremenog engleskog društva i Samostan Craven Hill čija se radnja bavi otkrivanjem tajni benediktinskog samostana, lagano dopire do mlađe i starije publike.

Singl “Lennie Bold” snimljen je u Greenwood Studiju pod aranžerom Antoninom Šimićem koji je zahvaljujući svojem radu već bio nominiran za 10 prestižnih nagrada Porin. Sam autor planira nastaviti sa snimanjem svojih pjesama te svojim talentom i izričajem na engleskom jeziku predstavlja potencijal za razvoj na regionalnoj i europskoj sceni.

Tena Gašparac

Leave a Reply

Your email address will not be published.