KAKO UKLONITI MITESERE I SPRIJEČITI POJAVU PRIŠTIĆA

Dobro je znati kako ukloniti mitesere, no važno je i spriječiti nastajanje novih mitesera i prištića. Evo što možete učiniti da biste to postigli:

1. Neka čišćenje lica postane vaša dnevna rutina

Kako ukloniti mitesere? S lica uvijek odstranite šminku i za čišćenje lica upotrebljavajte proizvode koji odgovaraju vašem tipu kože kako biste zaustavili mitesere i prištiće. Naša preporuka: Lice nikad ne perite sapunom. Sapun isušuje kožu i time potiče prekomjernu proizvodnju sebuma. Radije odaberite proizvod za mitesere kao što je NIVEA pročišćujući piling za lice.

maska-kako-ukloniti-mitesere

2. Upotrebom maske za lice spriječite mitesere

Pitate li se kako ukloniti mitesere, maske za lice vaši su saveznici – uklonit će višak masti i odumrle masne i rožnate stanice. Time sprječavate nastajanje mitesera! Masku za lice možete napraviti sami ili je kupiti u drogeriji / trgovini zdravom hranom. NIVEA Peel-Off maska za lice posebno odgovara nečistoj koži s mnogo mitesera. S kože uklanja nečistoće, odumrle stanice i višak sebuma te time sprječava stvaranje novih mitesera i prištića, a ujedno i smanjuje pretjerani sjaj karakterističan za nečistu kožu.

Vrlo je učinkovita i ljekovita glina koju možete kupiti u trgovini zdravom hranom. Upotrebom takve maske za lice najmanje 1-2 puta tjedno, miteseri, pa čak i akne, postat će stvar prošlosti. Pustite je da djeluje nekoliko minuta, a potom je s lica isperite mlakom vodom. Preventivne će mjere biti još učinkovitije ako uz masku za lice upotrebljavate i blagi piling. Preporučujemo NIVEA pročišćujući piling koji sadrži vitamin E i Hydra IQ. Piling će s kože ukloniti mitesere, prištiće te odumrle stanice. Osim toga, pomoći će ponovnom uspostavljanju prirodne ravnoteže koja je u slučaju akni posebno narušena.

koza-bez-mitesera-trakice

3. Isprobajte trakice za nos protiv mitesera

NIVEA trakice za čišćenje T-zone uklanjaju mitesere i staju na kraj proširenim porama. Budući da su obogaćene limunskom kiselinom i ugodnim mirisom limuna, koži pružaju svjež i ugodan osjećaj. Kako djeluju? Natopljene su posebnim sastojkom koji u dodiru s vodom na sebe veže nečistoće koje začepljuju pore. Vrlo su nježne prema koži i kao takve su odlična alternativa crnim maskama za lice koje znaju biti preagresivne za kožu. Odlično prianjaju na neravnim površinama lica, posebno na nosu. Trakice jednostavno zalijepite za kožu u području T-zone (čelo, nos, brada), ostavite ih 10 do 15 minuta i tako uklonite mitesere. Upotrebljavajte ih jednom ili dvaput tjednokao dopunu rutinskoj njezi lica.

4. Otiđite na kozmetički tretman

Dermatolozi i kozmetičarke znaju kako ukloniti mitesere posebnim tretmanima. Nakon tretmana vodenom parom kojim se otvaraju pore slijedi stručno uklanjanje mitesera, a nakon toga se koža dezinficira, čisti tonikom i nanose se preparati za njegu. Nakon nekoliko dana bit ćete zapanjeni kad shvatite koliko vaša koža bolje izgleda i da su miteseri nestali!

cink-kako-ukloniti-mitesere

5. Upotrebljavajte masti bogate cinkovim oksidom

Cinkov oksid potiče obrambene mehanizme kože i njeno obnavljanje. Zanima li vas kako ukloniti mitesere, svakako se raspitajte o ovim proizvodima u ljekarni.

6. Pripravci s benzoil peroksidom (BPO) kao aktivnim sastojkom

Masti i gelovi koji sadrže benzoil peroksid pomažu u borbi s poremećajem keratinizacije kod lojnih žlijezda i uklanjaju mitesere. Ovo se odnosi samo na preparate dostupne u ljekarnama pa vam preporučujemo da svakako potražite savjet dermatologa ili liječnika opće prakse. 

7. Ne dodirujte lice

Ruke su prepune mikroba i bakterija. Dodirujete li neprekidno lice, povećava se rizik od infekcije.

hrana-kako-ukloniti-mitesere

8. Upotrebljavajte antibakterijske korektore

Ako vas zanima kako ukloniti mitesere, trebate znati da obična šminka nije najbolje rješenje za mitesere. Radije nanesite korektor ili puder s antiseptičkim djelovanjem.

9. Promijenite način života i prehrambene navike

Na izgled vaše kože utječe i nezdrava hrana s nedovoljno vitamina i mikroelemenata, a također i štetne navike poput pušenja i stresa. Zdravo se hranite i pijte mnogo tekućine te izbjegavajte toksične tvari kako biste uklonili mitesere.

nivea.hr